Logboek 2018

Studentenleven

Film Hija del Puma
Film Hija del Puma

 

Dinsdag 4 september 2018

 

 

De film begint met een actie van de regering die het dorp platbrand en alle bewoners zinloos vermoorden. Puma, een jonge Maya vrouw, weet te ontsnappen en denkt de enige te zijn die het overleeft heeft, toch zegt haar gevoel dat haar broer het misschien ook overleeft heeft. Puma gaat op zoek naar haar broer die in deze burgeroorlog is verdwenen zoals vele jonge mannen. Ze gaat op reist door het land, informeert naar en komt uiteindelijk erachter dat haar broer het overleeft heeft, via  ondergrondse hulp van de kerk. Hij heeft een plaats weten te vinden als revolutionair tegen de regering. Ze heeft een ontmoeting in een biechtstoel en dit moet haar gemoed rustig stellen. Natuurlijk loopt hij groot gevaar en woren bijna gesnapt. Gelukkig verdwijnt broerlief weer in het niets en de Puma, loopt terug naar huis waar ze de restant van de familie met alleen een knipoog gerust stelt.

 

Het is een onderdeel van de Spaanse les maar de taal heeft niet veel zin want ik versta er geen hout van. De beelden spreken voor zich en geniet van de mooie landschappen, cultuur en de beleving van de verschrikkelijke oorlog waar ik helemaal geen weet van had.

 

Een gewone studiedag maar steeds meer thuis in het studentenleven en vinden al snel een plek aan de gezamenlijke keukentafel voor ons eigen kookpotje en het uitgebreide ontbijt. In de avond vind ik nog tijd om te studeren aan dezelfde keukentafel waar regelmatig iemand komt binnenlopen om iets te drinken of eten. Een heerlijke ontspannen sfeer.