Logboek 2018

Oudevandagendutje

Controle en nog eens controle
Controle en nog eens controle

 

 

Zondag 9 september 2018

 

 

Quezaltenango – Guatemala Ciudad

 

 

Het busstation verzamelt de passagiers en we lopen naar boven om op een bijna afgebroken plasticstoeltje, die de hufterproef niet heeft overleefd, naar een schreeuwende monitor te kijken. Lichtflitsen met veel opkomende kleurtjes en dat we toch dat ene merk luiers moeten kopen gezien de dikke blozende volle wangen van de Baby. Met een metalige stem worden we naar de bus gestuurd waar het terreuronderzoek op ons losgelaten wordt. Ik word gefouilleerd en mijn bagage krijgt een extra inspectie.

 

We zitten prima en zijn gelukkig met de comfortabele zetel in de oude tweedehandse touringcar. Vertrek uit Quezaltenango via de hobbelige rafelige straten van Xela, Xela is de Maya benaming van de stad Quezaltenango. Met een prima tocht naar de Ciudad en nemen een taxi om naar het hotel te komen. Dit hotel ligt in een compound goed afgesloten en beveiligd. We zijn vroeg in de middag op de plaats van bestemming en kunnen een oudevandagendutje doen en in de vroege avond een pizza bestellen via de pizzakoerier die voor het hotel de maaltijden verzorgd.

 

Jacqueline heeft wat moeite met de aangeklede pannekoek maar ik laat me het diner in de tuin prima smaken. We zullen vannacht om drie uur opgehaald worden door een taxi zodat het vroeg naar bed wordt om enkele slaapuren op de teller te zetten.