Logboek 2018

Veel te vroeg

Toekomst? Geen ober meer?
Toekomst? Geen ober meer?

 

 

Maandag 10 september 2018

 

Guatemala stad – Amsterdam

 

Halfdrie de wekker en wachten op de taxi die ons naar het vliegveld moet brengen. En voorwaar precies op tijd staat een zeer vriendelijke taxist voor ons en praat honderduit tijdens de korte rit. Vijf minuten later staan we in de hal en weet bij een ticket-machine de rij met wachtenden bij United Airlines te omzeilen. We zijn de eerste passagiers en de douane die het paspoort moeten afstempelen zijn er nog niet. Een vrouwelijke douane stuurt ons naar een andere ingang en krijgen wel een controle maar moeten voor de stempel nog wel even wachten. Bertus weer in de bocht, veel te vroeg.

 

Na het verlossende stempel dat met een klap op het zich langzaam vullende paspoort wordt geslagen worden we losgelaten op de afdeling Taxfree, die allemaal nog gesloten zijn. Ik sta bij een koffiebar om een eerste bakkie koffie te kopen en wacht beleefd dat men klaar is met de opstartprocedures maar als ze mij totaal negeren, loop ik binnen bij de buurman waar ik meteen geholpen wordt.

 

Van Guatemala naar Houston, de gebruikelijke Hamburger, te bestellen via een gemonteerde IPad op een hangtafel. Van Houston naar Washington en van hieruit naar Amsterdam. Het is een hele onderneming.