Logboek 2018

Op weg naar das Narrenschiff. Wenen.
Op weg naar das Narrenschiff. Wenen.

 

Vrijdag, 19 oktober 2018

 

 

Amsterdam – Guatemala

 

Deze keer, alleen terug naar de boot omdat Jacqueline voor een periode thuis verkiest. Van het varen zal wel niet veel komen omdat de planning redelijk kort is, de hurricane periode nog niet voorbij is, en dat ik me gelukkig voel in Guatemala zoals de rust bij het achterlaten van de boot en het is geen straf om in dit mooie land te zijn. Het zullen enkele weken van onderhoud en rustig aan zijn zodat het echte varen moet wachten voor eind december of misschien wel volgend jaar januari 2019.

 

Het klinkt opgesloten maar als ik me realiseer dat veel Amerikanen het normaal vinden om meer dan 5 jaar hier te blijven hangen dan is het oponthoud van een jaar niet veel. Het zijn redenen om het verblijf goed te praten want in mijn achterhoofd knelt het toch en houd er rekening mee om toch nog eens er tussenuit te piepen. We zullen wel zien hoe het loopt. Ik kijk er naar uit om de Queen B terug te zien.

 

Overbodig om te zeggen dat het weer eens druk was afgelopen periode, extra zorg voor mijn Vader, weekend Wenen, klanten bezoek, jubileum en de kinderen. Klacht: te weinig kleinkinderen in het vizier gehad.

 

Vanochtend om 06.00 uur op en snel een koffie met ontbijt. Jacqueline brengt me naar het station waar ik me kan nestelen in de hoek van de bank in de intercity naar Schiphol. Het reizen is zo gewoon geworden dat het gewoon is en vind de weg blindelings op het bomvolle Schiphol. Het is herfstvakantie en er zijn veel gezinnen met kinderen op weg naar een warm zwembadje.

 

Thuis heb ik extra betaald voor een comfortabele zitplaats maar dat is weggegooid geld want de plek waar ik nu zit laat voor wat betreft comfort dik te wensen over. Een raampje boven de vleugel zodat van het weinige landschap wat onder me door moet vliegen niets meekrijg dan alleen een licht op en neer wiegende aluminium vleugel. Vanuit Houston tegen de avond, vertrek naar Guatemala Ciudad waar het pikkedonker is bij aankomst. De taxi levert me 5 minuten later af bij het zogenaamde Pizza hotel waar ik 10 september ook geslapen heb.