Logboek 2018

Brevieren

 

Zondag 28 oktober 2018

 

Rio Dulce

 

 

Zondagochtend en het is verdacht stil om me heen. De brug heeft vandaag een stuk minder vrachtverkeer en het geeft een zondagrust gevoel. Nu even geen grommende motorrem die over het water brult.

 

Ik neem me voor om een flinke wandeling te maken en ga weer door de achtertuin van de finca door het dorp en wandel richting het fort via het dorp en een bosachtig gebied. Ik word overvallen door een regenbui en raak helemaal nat. Tijdens het lopen  leer ik woordjes Spaans uit het bakje en is een prima combinatie om te wandelen en te leren. Mijn manier van brevieren.

 

Bij de ingang van het fort drink ik een kop koffie en zie enkele families bij elkaar zitten die het kunnen betalen om gezamenlijk uit eten te gaan. Het is hier niet duur maar 5 Euro per persoon inclusief drinken en met 8 man aan tafel blijft toch een rekening van 40 Euro’s.

 

21000 Stappen op de teller en een prima maaltijd in het restaurant bij de jachthaven van Tortugal.

Sopa de Mariscos is een heerlijk plaatselijk gerecht brood, rijst, losse vis en een soep met garnalen.

 

Tijdens een van de vele stortbuien kruip ik onder een afdak om de regen af te wachten, maar ben niet de enige onder het beschermende geroffel en al snel ontstaat ware gezelligheid om samen de regen af te wachten. Tussen de druppels door loop ik naar de steiger van Bruno’s en laat me afhalen door de lancia.

 

Later op de middag heerlijk zwemmen terwijl het regent, de druppels slaan kleine kratertjes in het oppervlak. Heerlijk afkoelen en de huid schoonschrapen onder water om de transpiratie op te lossen in het badwater. Opgefrist loop ik terug naar de boot en passeer de Canadezen liggend in de hangmat en heerlijk doortrekken in hun bierfestival.