Logboek 2018

Pittige discussie

kapot gelopen schoenen
kapot gelopen schoenen

 

Woensdag 31 oktober 2018

 

Rio Dulce – Antigua

 

Het is weer eens uitstekend geregeld. We worden met de Lancia van de Backpackers Hotel opgehaald en krijgen een super-de-luxe kleine bus toebedeeld. 5 Bezoekers voor het festival in Sumpango (Diana, Alex en Bob, Kevin en ondergetekende). Het is een lange bustocht maar dat is bekend.

 

Diana blijkt een Nederlandse te zijn en woont op 10 kilometer afstand van me in Hedel. De wereld is maar klein. Een gezellige tocht met maar twee nationaliteiten namelijk Amerikaans en Nederlands. In Antigua krijgen we een prima hotel toebedeeld en zijn vrij om de stad te verkennen. Er wordt afgesproken om in een bar een borrel te drinken en gezamenlijk in een restaurant een hapje te gaan eten.

 

We raken in een pittige discussie verzeild over de Europese en Amerikaanse politiek en zit in het republikeinse kamp. Ik kan me wel vinden in de denkwijze en denk dat Europa onderschat wat er bij de Amerikanen op dit moment leeft.

 

Jammer dat de regen weer eens bij bakken uit de hemel valt en mijn schoenen zijn doorwater nat. Later blijkt dat mijn zolen het begeven hebben en laten los van de schoen. Ze houden het nog wel even maar ze zijn versleten. Het worden dan toch echte wandel of berggeschikte nieuwe stappers. Ik loop enkele schoenwinkels binnen maar niemand die maat 46 in huis heeft. Ik leef duidelijk op een te grote voet.