Logboek 2019

15 Jaar gewerkt

Langs de baaien
Langs de baaien

 

Dinsdag, 08-01-2018

 

Burnt Key

 

 

Bij het verlaten van de haven merk ik dat het mis is met de schroef. De klapschroef die een vaanstand heeft, als deze vrijloopt onder het zeilen, is een ingenieus stukje mechaniek dat met middelpuntvliedende kracht uitklapt om vooruit te kunnen varen of bij achteruit-varen via de vaanstand in de achteruit stand te klappen.

Allemaal mooi en het heeft 15 jaar gewerkt maar nu is het grote vernuft onderwater kas versleten. Ik maak een berekening van de voordelen en nadelen van het repareren na de reis naar Nederland of het nu zo snel mogelijk aanpakken zodat bij terugkomst geen zorgen zijn en kan er meteen vertrokken worden. Het besluit is om het zo snel mogelijk aan te pakken, na de paar dagen die we nu gepland hebben, om van de natuur te genieten.

 

De wind laat zich even zien en rol de Genua uit om een stukje te zeilen, wat graag zou ik nu meteen door willen varen om de reis te vervolgen. Voor Texas Bay zijn een drietal prachtige baaien en nemen de eerste baai, om er naast een Amèl te ankeren. Het anker houdt meteen en al snel valt de rust over de Queen B en zijn het de vissers die met snerpende buitenboord motoren langsvaren.

 

Beetje zwemmen en wat luieren, eindelijk eens niets doen. Jacqueline kiest voor een trainingsprogramma zwemmen en zwemt twee keer per dag een kilometer.

 

De avond en nacht zijn de riskante periodes voor dieven en rovers zodat de luiken gesloten blijven en de spullen in de kuip goed opgeborgen. Een rustige nacht want de wind valt geheel weg.