Logboek 2019

Te veel afgezaagd?

 

Donderdag 10-01-2019

 

 

Burnt Key

 

Het telefonisch contact met Karen van Ram Marine is hartelijk en ze weet meteen een afspraak voor de Queen B te plannen voor zaterdagochtend rond negen uur.

Mooi dat het allemaal afgewerkt kan worden. Ik maak me wel enige zorgen omdat bij het monteren van de klapschroef 15 jaar geleden een stuk van de as heb moeten afzagen, om de klapschroef passend te maken. Hoeveel schroefdraad is er vanaf? We zullen wel zien en in het slechtste geval moet een nieuwe schroefas gemaakt worden.

 

Een uitgeholde boomstam met een mooie kleurrijke mevrouw die koffie te koop komt aanbieden. Helaas hebben we geen koffie nodig en vraag om vis. Ze schudt van nee en peddelt in haar trage uitgebalanceerde tempo weer door.

 

Het Queenbietje weer los en maken een lange tocht door de kreken en baaien op zoek naar het haventje Burnt Key. Totaal verlaten zijn de steigers en er liggen enkele schepen voor anker in de baai. Het zijn de leuke herinneringen van een aantal maanden geleden die de sympathie voor deze haven oproepen. We nemen voor om de volgende keer wel aan te leggen.