Logboek 2019

Groezelige mandarijnen

omslag van een boek van Paolo Coelho.
omslag van een boek van Paolo Coelho.

 

 

Vrijdag 11-01-2018

 

 

Burnt Key – Rio Dulce

 

De trillingen van de schroef worden erger en moet een paar keer het toerental aanpassen om de stand met de minste trillingen te vinden. Het is goed dat de reparatie zo snel mogelijk uitgevoerd gaat worden.

 

Vanochtend is de Amèl van een paar dagen geleden weer teug op zijn plaats en een ander schip schuift wat verder op de baai in en ankert. Een wherry komt mandarijnen aanbieden en koop 4 heerlijke, vreemd uitziende vruchten. Ze zien er vuil en groezelig uit maar als de schil verwijderd is, is het heerlijk sappig fruit.

 

De koelkast heeft geen oplaadmoment gehad omdat de hoeveelheid eten voor deze dagen prima uitgebalanceerd is en dat de restkoude optimaal is benut zodat de generator zich braaf koest heeft mogen houden

 

Tegen de middag terug naar Tijax en genieten van het meer, het is een bekend vaargebied geworden. De bergen met de witte wolken op de helling en de donkere regenwolken op de top geven een indruk weer van een boekomslag van de schrijver de Coelho.

 

In de haven aanleggen aan de kopse kant van de gastensteiger omdat morgen getakeld moet worden. Om alle lijnen van de haven op te rollen om de Queen B, op een plaats neer te leggen en dat morgen opnieuw te doen, lijkt het me verstandiger om de makkelijkste weg te kiezen. Overigens is Oscar het er volledig mee eens.

 

We worden aan alle kanten verwelkomt door een zwaai en een lach en het is als thuis komen in je eigen jachthaven in Nederland. In de avond een hapje eten in het restaurant en slaan de avond stuk met internetten en mijn boek.