Logboek 2019

Ontstressen.

Rustig haventje
Rustig haventje

 

Dinsdag, 15-01-2019

 

Burnt Key

 

Bootje met motor in het water voor een verkennend, toch al bekend tochtje. Via de mangrove bossen naar het meer. Langs de schamele hutten op palen langs de waterkant. Vrouwen met de was of dames die zich wassen. Kinderen spelen langs de waterkant, boten liggen achteloos op het half droge, visnetten in een warboel, rookpluimen onder de rietenkap uit. Op het meertje verborgen achter de mangroves maken we een rondje en verkennen de schepen op anker in de baai. Langs de andere toegangswater van de baai naar het meer. Altijd leuk om je te vergapen in een andere wereld.

 

Een beheerder komt even polshoogte nemen en vindt het prima dat we enkele dagen blijven liggen en moeten maar afrekenen bij vertrek. Ik vraag om wat vis en hij bevestigt dat hij het zal vragen. Onduidelijk blijft hoe, wat en wanneer. Mijn krabbennet geef ik aan hem mee want de ijzeren beugels zijn opgevreten door de vochtige lucht in de bakskist en alleen het geplastificeerde omhulsel houdt de boel nog bij elkaar. Hij is er blij mee.

 

Einde middag begin ik actief te worden met houten stoppen. Deze stoppen zijn een houten rondje, asje, van 10 mm om de schroeven te verbergen. tussendoor ruim ik de kast met gereedschap op door alles netjes geordend in een ongeordende kast op te ruimen. Van enkele nooit gebruikte spullen neem ik afscheid en ook enkel tubes met lijm die volledig verdroogd zijn. De schuiflade voorzie ik van een nieuw slotje en loop ook nog even twee vol sprintende kakkerlakken aan. Te laat met de spuitbus en weet dat we er nog niet van verlost zijn. Verder kom ik helemaal op mijn gemak. De hectiek van alle dag is zich langzaam aan het oplossen.