Logboek 2019

Nieuwe zweetlaag.

Marina Tortugal
Marina Tortugal

 

Zaterdag, 19-01-2019

 

 

Rio Dulce

 

 

Wakker worden naast een kasteel, recht voor de mangroves, de overhangende platforms van de resort waar mensen zitten te ontbijten, schippers die over het dek van hun aangemeerde schepen lopen, een hond die blaft, boten die voorbij komen met een nieuwe lading toeristen of die weggebracht worden. Een kop koffie in de kuip met een koele duik in het warme water, ja ik weet wat ik schrijf, een koele duik in het warme water. Het klam zweet wrijf je weg in het zachte water en het is alsof je weer een nieuwe zweetlaag hebt.

 

Beetje lezen en rommelen tegen lunchtijd met het rubberbootje op zoek naar een lunch. Bij de marina van Tortugal aanleggen en blijkt een erg aardig restaurant te zijn met een prima burger. Veel Amerikaanse schippers zitten te wachten op de boodschappen boot. Een prima plek om even bij te praten voor hen en het lijkt inmiddels een grote familie.

 

Het vertrek van een stel dat een tas vergeten is, iedereen uitgezwaaid en na 5 minuten weer terug in de haven waar het grote zoeken start. Terug naar de boot, zoeken van tas in tas blijkt deze later gewoon op de bar in het restaurant te liggen, met een zucht van verlichting vertrekken ze weer.

Met een omweg terug naar de Queen B waar we anker op gaan en terug varen naar de haven. De kopsteiger is bezet zodat ik achterruit de box invaar en de Queen B goed vastleg voor de tijd dat ik van boord zal zijn. De loopplank uitgelegd en dichter tegen de steiger zodat Jacqueline minder afstand hoeft te overbruggen.

 

In de haven zijn we weer van harte welkom en vallen met de neus in de boter want er is vanavond een barbecue georganiseerd. Amerikaanse party, iedereen neemt alleen voor zichzelf mee. Het Nederlandse Amerikaans Feestje is  inbrengen en delen met elkaar, maar hier ligt de zaak wat genuanceerder.

Verschillende nationaliteiten van Amerikaans, Canadees, Duits, Oostenrijks en wij als Nederlanders. Het is een gezellige avond en onderscheid al snel de stereotypes door alleen maar te zien hoe men discussieert. De Duitser weet het al snel veel beter en krijgt al snel gelijk om maar niet te diep in een onbelangrijk onderwerp verzeild te raken.

 

Het grote vat met een berg gloeiend houtskool houdt het langer vol dan onze honger en bij het naar bed gaan moeten we de gloeiende kooltjes met wat water blussen. De dag gaat hiermede sissend ten einde.