Logboek 2019

Wachtstand

Veroveringen in Midden Amerika
Veroveringen in Midden Amerika

 

Maandag 21-01-2019

 

 

Rio Dulce

 

 

Na de koffie van de ochtend lonkt de onvoltooide. De onvoltooide generator afmonteren en plaats de spullen netjes op zijn plaats. Nu de koelvloeistof in de motor en starten. Ontluchten en nogmaals starten, het vloeistof reservoir levert steeds meer koelvloeistof aan de motor maar laat de motor lekker doorlopen. En ineens slaat de generator weer af wegens oververhitting. Is het nu toch niet opgelost of is het oorzaak lucht?

 

De warmtewisselaar maar los en zie dat er lucht in de kamer zit en vul van buitenaf wat koelvloeistof bij. Nadat de generator afgekoeld is, start ik de boel op en nu blijft het beest meer dan een uur draaien. Klus gedaan.

 

Tijd voor de normale dagelijkse dingen en de voorbereidingen voor de reis naar huis. Samen wandelen naar de toren voor het uitzicht over het water en uitzicht op de brug, genieten van de koele wind die over de toren blaast.

Terug aan boord kan ik het niet laten om enkele klussen te doen en vermoord ondertussen toch nog 4 kakkerlakken die zich achter en onder de bekleding hebben weten te verstoppen. Rotbeesten.

 

In het restaurant drinken we een frisdrank en halen de internet berichten op voor het broodnodige contact met de familie. We zitten duidelijk in de wachtstand.