Logboek 2019

Dokter Bibber

 

Donderdag, 24 januari 2019

 

Rio Dulce – Ciudad Guatemala

 

De vertrekhal van het Litegua station in Rio Dulce vult zich gestaag en kijk naar de grote verscheidenheid van mensen. Indianen, lokale latino’s en toeristen. Toeristen met grote en kleine rugzakken, meestal jonge mensen, vrouwen in de meerderheid, die op “ontdekkingsreis” zijn. Nu komt er een vreemd gezelschap van een vijftal lookalike ontwikkelingswerkers binnen die zeer interessant met elkaar staan te palaveren en minzaam op de mensen neerkijken: “vooral naar de mensen die op een stoel zitten en waarom staan deze mensen niet voor ons op”, mentaliteit.

 

Het blijkt een doktersgezelschap uit Zwitserland te zijn die een paar experimenten aan het uitvoeren zijn met een frequentie apparaat waarmee je bloeddruk kunt beïnvloeden en verschillende functies van je organen kunt activeren. De “Spooky2”. De jongen naast me op de stoel is een van de leerlingen van de professor maar weet wel heel erg weinig van het menselijk lichaam. Toen hij sprak van de bloeddruk moest ik hem uitleggen hoe je deze moest meten en dat er een hoge en lage druk is. Hij begon driftig te pennen in zijn schriftje en bij het wat persoonlijker praten tijdens de busreis bleek hij tweetalig opgevoed te zijn. Een Friese moeder getrouwd met een Zwitser resulteert in een Vlaming tongval, maar zijn taal had zeker de toets van meer dan gemiddeld doorstaan. Twee paspoorten rijker en een experiment in Guatemala, toch een leuke vent.

 

De reis is comfortabel te noemen en kom om 1600 uur aan in het hotel waar ik in de tuin tot rust kom. Ik ben onderweg naar Nederland voor de Cardioversie en wil zo snel mogelijk van de onregelmatige klop in mijn borst af.

 

Een portie nasi laten bezorgen. Een portie voor een heel Valkhotel want het is bijna een vuilniszak vol met overigens heerlijk gebakken nasi met garnalen en kruip vroeg in bed om de wekker nog op 03.30 uur te zetten. Met het op tijd vertrekken en de nacht doorbrengen in het hotel wil ik het vervelende hectische reizen wat aangenamer maken.