Logboek 2019

Grasmaaier als transport

De haai en de vrouwen van het eiland
De haai en de vrouwen van het eiland

 

Donderdag, 07-03-2019

 

 

Isla de Mujeres

 

Bij de receptie horen we dat er nog steeds geen kar is zodat ik me instel op nog een dagje strompelen en loop teleurgesteld terug naar de boot maar krijg na een uurtje het verrassende WhatsApp-bericht dat er een kar is vrijgekomen, omdat er iemand niet is komen opdagen.

 

Dit komt goed uit want kan nu de voet wat ontzien en toch van alles gaan bekijken. Het eiland is snel gezien en rijden naar een restaurant waar ik mijn ogen uitkijk.

Een paar Amerikaanse patsers staan half in het water te zuipen uit grote RVS-bekers met de mooiste dames om zich heen. De dames met borstprotheses, gevormd en gemodelleerd door de plastische chirurg en afgewerkt met de meest bizarre tatoeages, doen een wedstrijd achter het strakgespannen textiel. De spierbundels van de patsers zijn evenzo getatoeëerd en we zullen maar zeggen dat het bij elkaar hoort. De geluiden van overdreven lachen en balt-gedrag overstemd steeds meer het terras. Wij eten een prima maaltijd en het uitzicht met de zwembadgasten is vermakelijk. De obers lopen af en aan, maar de efficiëntie is ver te zoeken. Is er nu niemand die eens nagedacht heeft hoe een bepaald proces met minder moeite tot een beter resultaat kan leiden?

 

De golfkar start pruttelend als een grasmaaier en schuif langzaam de file in van de toeristen die de petjes en hoeden vasthouden, de mooie dames op de achterbank, achterstevoren kijkend en zich vasthoudend als er weer een wegobstakel genomen moet worden. Ze hebben hier zeer afdoende snelheid beperkende drempels weten te maken die weleens niet gezien worden. De achterbank zitter zie je een slag loskomen van de bank waarna het voertuig van stilstand in volle vaart vooruitgaat. Jacqueline moppert als de drempel weer eens te snel genomen wordt, ik kan mijn glimlach niet houden.

 

De zee imponeert met de branding en de schuimkoppen op het water hoewel het niet extreem waait. Het gevoel van de landrot valt over me heen.