Logboek 2019

Apparaatiskj

Ankerproblemen
Ankerproblemen

 

Donderdag, 14 maart 2019.

 

 

Isla de Mujeres

 

 

Dirk wil Mexico voor een dag zelf beleven en gaat deze keer echt op zoek naar de binnenstad. Voor mij een prima moment voor de klussen. De controlekast van de generator afkoppelen en toch maar eens een proefmeting doen. Nu blijkt er bij het draaien van de generator geen enkel restspanning op de vier draden te staan waar volgens het boekje toch een spanning moet zijn van 2-4 volt. Ik begin te twijfelen of de meting van de Alfonso op Cozumel wel goed zijn uitgevoerd zodat ik toch maar weer ga bellen met Nederland. Ook hier word ik niet veel wijzer.

 

Op de steiger verwissel ik de wartels aan de ankers en controleer de ankerketting waarbij de 30 meter 9 mm ketting een zeer roestig einde heeft. Ik zaag het stuk eruit en maak een nieuwe splits om de ketting te koppelen aan de rest van de lijn. Het reserveanker aan de 8 mm ketting en steek de oude schakelaar uit het dek en verlijm met kit de nieuwe op het dek. De draden vast aan de stuurkast van het anker en de boel is weer op orde. Dit zijn de normale gewone klussen maar moeten wel gedaan worden.

 

Jürgen de Zwitser die zijn Bavaria verkocht heeft aan een Amerikaans stel geeft aan dat hij komend weekend wil vertrekken naar Florida. Ik geef aan dat mijn mogelijkheid pas donderdag of vrijdag voordoet. Een ander Amerikaans schip komt aan de steiger en al snel hebben we een leuk contact aan Steve en Michelle. Steve moet de papieren winkel bestormen maar dat blijkt niet erg mee te zitten en de agent zegt dat hij het veel te druk heeft zodat Steve morgen de Apparaatiskj moet gaan bestormen Ik geef hem enkele adviezen en dat hij zijn etenswaren bij ons kwijt kan om de inbeslagname van het Gezondheidsdepartement kan voorkomen.