Logboek 2019

No, no en nog eens No!

lijkt simpel
lijkt simpel

 

Vrijdag, 15 maart 2019

 

Isla de Mujeres

 

Het is de laatste dag voor Dirk op Isla de Mujeres en daarvoor toch nog een golfkar gehuurd om een laatste rondje te maken over het eiland. Het is bekend terrein geworden en weet de drempels al te liggen. Ik neem de gasfles mee om bij het gasstation een vulling te halen. Gasvulling is nu wel een echt item geworden want de zeer gedienstige en breeduit lachende gasbaas met gaspistool in de hand schudt heftig het hoofd dat hij dit nog nooit heeft gezien en derhalve deze fles niet kan vullen. We worden naar allerlei winkels doorverwezen maar halen overal nul op rekest vanwege de linkse gas-draad op de kraan. De fles is bijna leeg en wil toch kunnen koken als we aan boord of onderweg op zee zijn. Bij de zoveelste no en nog eens no met een vriendelijk doorverwijzen naar een volgende winkel met dezelfde no. Ik laat het erbij zitten en denk de oplossing in Cancun te halen morgen.

 

Nu verder genieten en rijden een vast rondje om lekker uit te waaien en een hapje te halen op het strand. Lekker in de koelte tussen de mensen die in ligstoelen op het strand liggen te braden. De mooiste tinten rood liggen op het zand en wij eten een Hamburger met onze lange broek en dichtgeknoopt hemd.

 

Op de boot een moment van rust en een duik in het zwembad om wat af te koelen maken we ons op om in de avond aan het strand de laatste maaltijd te gaan halen. Een fijn bezoek van Dirk waar we de kans hebben gekregen om met elkaar wat van de Maya’s te ontdekken in het huidige Mexico.