Logboek 2019

Haaibaaien

Voordekgekeuvel
Voordekgekeuvel

 

Maandag, 18 maart 2019

 

Isla de Mujeres

 

Het eiland is nu wel bekend zodat de kriebel om te vertrekken gestaag en onweerstaanbaar toeneemt. De weersverwachtingen voor Cuba zijn eerst gunstig voor aanstaande donderdag maar verschuiven langzaam naar maandag. Jacqueline komt op het idee om Cuba over te slaan en de Kaaimaneilanden aan te lopen. Dit blijkt een geweldig idee want vanaf dinsdag is er niet te veel wind en dan ook nog Noordwest, halve wind drie dagen lang. Alleen zondag zijn de voorspelling beroerd maar dan moeten we al lang binnen zijn. Met een vergadering in de kuip komen we na rijp beraad er snel uit en besluiten naar de Cayman Islands te varen. Geen idee wat daar te zien valt maar daar hebben we internet voor.

 

Vandaag is er een kennismaking dag zeilen ingelast en we gooien los om te tanken en een stukje te zeilen in de Straat tussen Cancun en Isla de Mujeres. Scherp aan de wind, lekker comfortabel tussen de banken door varen we naar de overkant en genieten van de uitzichten zoals de spuuglelijke kust van Cancun door de vele hotels maar ook de mooie kustlijn van het Eiland van de Vrouwen. Isla de Mujeres was het eiland dat door de bezetting van de Spanjaarden alleen maar bevolkt was door vrouwen omdat de mannen opgeroepen waren om de Spanjaarden te bestrijden op het vasteland. De Spanjaarden waren zeer verbaasd door de vele vrouwen alleen en vandaar de naam van het eiland, alleen wel vreemd dat het lievelingsdier van de eilandbewoners de WalvisHaai is. Haaibaaien genoeg hier.

 

Bij het terugvaren ontdekken we de Lorena aan de steiger met zijn eeuwige stukken en de Destiny met Andy op anker. Een leuke babbel en Andy geeft aan dat hij het onderdeel met de eendenbek voor de WC ontvangen heeft en mij graag het gekregen onderdeel teruggeeft. Hij zal het later brengen.

 

Afrekenen bij vriendin Alexandra, de nieuwe havenreceptioniste. Ze vindt het jammer dat we vertrekken en loopt na afrekenen met me mee naar de deur om goedendag te zeggen. Een lieve meid, beetje verlegen maar zal er wel komen.

 

Steven en Michelle blijken vertrokken naar een andere haven en heb jammer genoeg geen afscheid kunnen nemen van deze aardige mensen. Jurgen spreek ik en deze heeft er de pest in, dat hij niet kan vertrekken aanstaande donderdag en dat het wel maandag zal worden.

Ik geef hem aan dat wij besloten hebben om morgen op weg te gaan naar de Cayman Islands. Ik zie hem jaloers naar zijn verkochte schip kijken want hij wil hier nu inmiddels ook weg.

 

We gaan een duik halen in het zwembad en bij terugkomst is Andy op bezoek geweest die de eendenbek heeft achtergelaten in de kuip. Jammer dat we elkaar gemist hebben