Logboek 2019

Tikkie bij, tikkie eraf

We zijn er bijna Grand Cayman
We zijn er bijna Grand Cayman

 

Donderdag 21 maart 2019.

 

 

20º 12’44 N  083º 47’305 W - 19º 31’395 N  081º 56’677 W

 

 

De maan houdt ons goed in de gaten. Het licht blijft ons pad verlichten en de heldere nachten geven niet het idee dat je in een donkere nacht vaart. Jammer dat het ten koste gaat van de sterren. Je kunt niet alles hebben.

 

De hele bemanning is volop actief met de dagelijkse gang op zee. De bemanning houdt zich met het zeil, navigatie, koken, afwas enzovoort en ik kan me toeleggen op de windvaan. Tikkie bij de koers een tikkie minder, steeds corrigerend op de wat wisselende wind die een beetje veranderlijk uit de ruime hoek tot halve wind komt.

 

Het valt me geweldig mee om een extra opstapper aan boord te hebben want het is altijd een risico wat voor een bemanning je meeneemt als je eenmaal op zee bent. Ik heb veel geluk in de afgelopen jaren gehad met een zeilmaatje en nu Monique als opstapper die een extra gezelligheid weet te creëren.

 

In de avond ruik ik de wind en de stal en als ik mijn kooi opzoek om wat rust te nemen is het nog maar 15 mijl tot de bestemming. De koelkast blijft wonderbaarlijk lang koel op de twee zakken met ijs die we in het vriesgedeelte hebben gegooid. Snelle overtocht.