Logboek 2019

Discussie

Vuurtoren met blauw licht
Vuurtoren met blauw licht

 

Zaterdag, 23 maart 2019

 

 

Spotts Bay – Barcadere Marina

 

Discussie aan de ontbijttafel. Hoe nu om het eiland te varen? Jacqueline oppert om terug te varen langs George Town maar ik beschouw dat als een flinke omweg. Dan komt de afrekening van mijn eigenwijsheid door niet op de kaart kijken en een eiland als een rond element te zien. Vertrekken dus mijn richting op. Kaaimankust loopt een heel eind oost en is veel groter dan dat ik verwachtte en moet door de weinige wind en natuurlijk tegen, motoren.

 

Na twee uur diesel verbranden kunnen we eindelijk het zeil optrekken, omdat er vrij zicht is, om het eiland te ronden. Maar wat nu? De golven breken op het rif en dwingen ons een heel stuk van de wal weg te varen om ten noorden van het rif te komen. Eenmaal vrij, met flinke hobbelgolven en wat swell kan er echt gezeild worden. Het gaat niet hard maar we zeilen. In de loop van de middag verdwijnt het laatste windje en moet de motor weer aan. Er wordt afgeraden door het eerste toegangskanaal te varen omdat hier de betonning niet duidelijk is volgens de almanak en gaan verder op zoek naar de Main Channel maar kunnen de aanloop ton niet vinden zodat ik terugvaar naar het eerste kanaal waar we de betonning duidelijk zien liggen. Na de betonning draai ik de Genua uit en met de motor bij varen we naar de aanloopton van Barcadere Marina. De North Sound is een ondiepe baai met ongeveer 2 meter water en enkele banken langs het rif zodat je het gevoel houdt om altijd alert te blijven. Regelmatig loopt de dieptemeter dicht naar de nul toe en dan is het altijd maar weer afwachten of het wel gaat.

 

Bij de jachthave varen we de betonde vaarroute in en treffen wel een zeer vreemde golfbreker aan zodat ik deze prompt mis en vol achteruit moet in het nauwe kanaaltje om de aanloop weer op te pikken.

 

In de jachthaven die via de marifoon niet antwoord leg ik de Queen B tegen de kopsteiger aan en loop rond de haven om te informeren of het akkoord is dat we enkele dagen kunnen blijven en of we op een andere plek moeten gaan liggen. Na enkele telefoontjes bij het benzinestation is het allemaal geen probleem en kunnen blijven waar we zijn.

 

De ankerborrel kan in werking, opruimen en worden door Monique uitgenodigd voor een hapje in het mooie restaurant aan de haven. Heerlijk koel door de airconditioning en komen lekker op adem.

 

Vroeg naar bed, moe van de hele dag buiten en de nieuwe indrukken.