Logboek 2019

Hang Hang

 

Zondag, 24 maart 2019

 

 

Barcadere, Grand Cayman

 

Zondag ontbijt in de kuip in de nieuwe wereld van sportboten die bestemd zijn voor het vissen op echt grote vissen. Met een diep grommend hanghang-geluid varen ze een voor een de haven uit met familieleden in de kuip. De zondag vissers en de zondagschippers gaan op stap. De vier bussen als treinwagons omgebouwd blijven vandaag in de haven staan. Het is zondag zodat er geen Cruiseschepen zijn die het eiland overspoelen. Zondagsrust op Cayman.

 

Gisteren merkte ik dat de AIS-kuren had en de familie klaagde dat de Queen B via Marine traffic nog steeds bij Cozumel ligt. De marifoon was vrijdag ook al onduidelijk zodat ik me zorgen maak over de antenne. De dames gaan naar het vliegveld om te zien of er een terugvlucht voor Monique te boeken is. Nu heb ik de kans om even snel de splitter te controleren van de Marifoon en de AIS. Vreemde constatering is dat er water uit de antennedraad druipt na het losmaken en kan alleen maar concluderen dat er waterschade is in de coax. Dat wordt de antenne vervangen met een nieuwe kabel door de mast.

 

De dames komen terug met een boeking voor donderdag retour Monique en voor de rest plannen ze een bezoek aan de stad. De taxi pikt ons op bij het vliegveld en zet ons af in een verlaten stad. Bijna alles gesloten want zoals geschreven de Cruiseschepen blijven vandaag weg. Morgen nieuwe lading en nieuwe activiteiten in de stad. Even op en neer lopen en strijken neer bij een bar voor een cola. Warm, gelukkig uit de zon, op het terras met uitzicht over de baai. Bestellen een taxi en zijn blij terug op de boot te zijn. George Town kan van de bucketlist af, afgevinkt als gezien.

 

De dames gaan aan het zwembad nog een borrel halen en ik rommel met de gereedschapskist nog enkele dingen bij elkaar. In de avond eten we een klein hapje bij hetzelfde restaurant van gisteravond en ook nu prima gegeten met een tafeltje buiten aan de rand van de haven. De muggen hebben vrij spel en menig pets maakt ons bewust van het lekkere vel dat we hebben.