Logboek 2019

Lieve donkere dame

een buurman op Cayman
een buurman op Cayman

 

 

Maandag, 25 maart 2019

 

Barcadere

 

 

Inchecken bij de jachthaven in de winkel, boodschappen halen bij de jachtbenodigdheden en probeer een afspraak te maken bij de jachtwerf voor de marifoon antenne. Het blijkt te druk te zijn en kunnen niemand missen voor een werkje in de mast maar Jane helpt graag bij het bemiddelen van iemand anders. Mike van Compass wordt gebeld en deze laat weten dat hij morgen om 09.00 uur komt. Dat is snel en erg welkom want zonder marifoon varen is om veiligheidsredenen niet verstandig. Met Jane heb ik een leuke conversatie over het eiland en de Engelse politiek.

 

Ik loop naar de autoverhuurbedrijven en budget en Herz kun je alleen maar een autohuren als deze gereserveerd is. Met andere woorden vandaag reserveren en morgen pas rijden. Ik loop naar Economy cars en daar is het geen enkel punt om na de administratie direct een prima auto mee te geven. Vertrekken eerst met een missie gasfles want wie weet, vind ik hier op het eiland wel iemand die een Europese gasfles weet aan te sluiten. Na enkele keren tevergeefs door verwezen te worden komt een donkere man op de fiets en adviseert me om naar Clean Gas te gaan. Bij het oprijden van het bedrijf voel ik meteen dat ik goed zit, een firma Slaats uit Waalwijk in het klein. Een groot gasvulstation in de buitenlucht en een massa flessen opgeslagen in kratten.

 

Het ziet er professioneel uit. In het kantoor zit een lieve donkere dame met een telefoon en een computer aan het ontvangstloket, de mannen achter haar zijn aan het vergaderen maar beginnen meteen met het hoofd te schudden als ze mijn gasfles zien. Ik vraag naar een mogelijke oplossing en de man met het grootste salaris zegt meteen dat hij dat niet kan en dat als hij het kan de fles toch niet zal vullen omdat de beugel op de fles beschadigd is. Jammer en draai om terug te lopen naar de auto totdat hij ineens zuchtend op staat en vraagt me om de fles nog eens te zien. Hij zegt bijna niets en wenkt me mee te lopen en begint allerlei koppelingen te zoeken om een verloop te construeren. Het lukt niet omdat de Europese gasbedrijven een linkse draad hebben op de fles. Hij bedankt me voor het bezoeken en het vertrouwen in Clean Gas maar kan me niet verder helpen.

 

Met gasfles in de auto naar een Super de Super-markt "Fosters", op Amerikaanse leest, en vinden een uitgebreid assortiment groenten en fruit. Grote stronken boerenkool wuiven me tegemoet en moet moeite doen om me niet tot een boerenkoolstamppot met gerookte worst te laten verleiden bij deze temperaturen van 35 graden.

Enkele boodschappen en gaan met de auto naar 7 Miles Beach. Een mooi plekje onder de bomen en een snorkel waar niet veel te ontdekken valt. De picknick onder de bomen in de schaduw met twee prachtige dames geven me een bijzonder decadent Caribisch gevoel. Na deze uitstap rijden we naar Spotts Bay en rijden verder door om te ontdekken van datgene wat we nog niet hebben gezien. Helaas is de Tsjech gesloten. Jacqueline heeft gelezen dat een Tsjech met een zeilboot hier is geland en gebleven met de opening van een bar.

 

Nog eens voor een verkenning van George Town en maken een wandeling door de stad. Jacqueline wordt door de warmte bevangen en de airco van de auto zorgt voor een genormaliseerde warmtehuishouding.

 

Met de boodschappen eten we een prima maaltijd aan boord en genieten van een snel vallende avond in de kuip.