Logboek 2019

Prins Charles en Camilla

The Royals
The Royals

 

Dinsdag, 26 maart 2019.

 

 

Barcadere

 

Mike komt een uur later dan de afgesproken 09.00 uur maar ben veel te blij dat hij er is. Ik ben vanochtend om 7 uur opgestaan om alles voor te bereiden om de draad van de marifoon door te trekken. Een geluk is dat ik nog een reserve antenne met draad aan boord heb liggen want de winkel heeft zulk een antenne niet op voorraad. Het pilotenlijntje aan de ingesneden antennekabel vastgemaakt zodat deze zo snel mogelijk opgetrokken kan worden en de nieuwe antennekabel weer omlaag getrokken.

 

Mike is een man van weinig woorden en weet wat hij moet doen om in een mast te klimmen en te werken. Met een extra takel aan de val trek ik hem via de lier en zijn klimkracht snel omhoog. Monique haalt achter mijn rug de lijn binnen en zorgt dat deze strak op de lier blijft staan. Met mijn hele gewicht aan de draad is hij met de uitroep van een twee drie snel aan de top. Mike begint te trekken aan de kabel maar waarschijnlijk blijft de draad ergens hangen en schiet de kabel los van het pilotenlijntje. Mike probeert een uur lang de kabel terug te duwen zodat ik deze onder uit de mast kan halen maar dit lukt niet omdat hij ergens bij een knooppunt in de mast blijft hangen. Dit is een tegenvaller en bij terughalen van onze man uit de hoogte opper ik om de driekleurenlampkabel uit te trekken met een dubbel pilotenlijntje.

 

Goed idee en hij maakt een nieuwe afspraak voor vrijdag 09.00 uur. Donderdag komen Charles en Camilla op bezoek en is er een extra vrije dag ingelast om iedereen de kans te geven om het koninklijke stel te bezichtigen. Iedereen doet druk en heeft het er druk mee zonder dat men het toegeeft.

 

Wij pakken de draad van snorkelen en picknicken weer op en gaan lekker zwemmen bij Smith Barcadere. Een echte familie plek met picknick tafels en banken. We weten een tafel te bemachtigen en eten de lunch waarna we op ontdekking gaan in het heerlijke water. Snorkelen tussen de rotsen en zien nu wat meer bijzondere vissen en wuivend koraal. Lekker het zilte nat laten opdrogen in de warme zwoele wind en gaan na de duik nog even enkele winkels bezoeken waar ik drie T-shirts weet te bemachtigen en Monique haalt de laatste cadeautjes voor de mannen thuis.

Aan boord eten en genieten van de mooie avond.