Logboek 2019

Weer de Genua met een scheur

snorkelen
snorkelen

 

Woensdag, 27 maart 2019

 

 

Bacadere – North Sound

 

 

De laatste volle dag voor Monique die morgen zal vertrekken naar het heftige en jachtige leven in Nederland, wij gaan door met lamballen. Eerst de auto inleveren en loop terug naar de haven waar we vertrekken om een dagje te zeilen en het plan hebben om ergens te ankeren om te zwemmen, snorkelen en een hapje eten.

Helaas komt er niets van het ankeren maar hebben heerlijk gezeild, scherp aan de wind richting van het rif. Geregeld overstag omdat er tegen de wind in gezeild moet worden. Monique aan het roer en houdt de Queen B strak scherp aan de wind, de computer toont de sporen van het afgelegde track en is prima te volgen en te zien hoe de slagen gemaakt zijn. Een betere zeilinstructie voor de functie van de overstagfunctie is er niet.

 

Vlak bij het rif ligt een verzameling boten die waarschijnlijk allemaal naar dezelfde snorkelplek varen om hun gasten de wondere wereld van Jacques Cousteau voor te schotelen. Bij de bedoelde mogelijkheid voor het ankeren zie ik de dieptemeter telkens op nul staan en besluit nu om terug te varen. Heerlijk voor de wind terug naar de haven, maar ontdek een kleine scheur in de genua.

 

De dames samen aan het zwembad met een glaasje wijn en wandelen nog even naar het einde van de pier met vuurtoren en het blauwe digitale licht. Erg nep maar het werkt.

De Cobb uit de tas en braden de worstjes op de barbecue. Salade en rijst maken de maaltijd compleet en moeten elkaar vermaken. Na het eten gaat Monique haar tas inpakken en gaan vroeg naar de hut.