Logboek 2019

Geen grap.

Klaar voor een nieuw traject
Klaar voor een nieuw traject

 

Maandag, 1 april 2019

 

Barcadere.

 

De dag van de grappen in Nederland, de dag van voorbereiding op vertrek voor morgen, bij ons. Geen grap, we vertrekken morgen echt. Ankro moet afgerekend worden en bij tweemaal bezoeken om de rekening te betalen, blijkt de werkbon niet ingeleverd te zijn en kan de rekening niet opgemaakt worden.

Uiteindelijk stel ik voor dat ze de rekening maar per email moet sturen en dat deze betaald wordt. Prima oplossing volgens de boekhouder en vervolg de weg naar de douane.

Dezelfde joviale informele sfeer, dezelfde verantwoordelijke ambtenaar die geconfronteerd wordt met weer een probleem van de Queen B. Een beetje gehannes want het document geeft al aan dat de Queen B vertrokken is. Dit is een voortvloeisel uit de afwikkeling administratie van het vertrek van Monique. De heren ambtenaren van de douane en immigratie zijn een Caribische parel van efficiëntie en probleemloos afhandelen en afwikkelen. Ik krijg snel een nieuw document en het verkeerd ingevulde document krijgt nog twee stempels te verduren en wordt opgeborgen in een mapje.

 

De Queen B is uitgeklaard, de kaarten zijn uit de paspoorten gehaald en een vette stempel bij de collectie andere afdrukken. Ik beloof me af te melden als we wegvaren uit de territoriale wateren van Cayman.

 

Mike komt niet op het afgesproken uur, ook niet wat eerder maar een uurtje later. Ik zeg er niets van want ben veel te blij dat meneer er is. Hij is snel boven en haalt de zwarte draad naar boven en geleidt de marifoon kabel naar beneden en dan de laatste zwarte kabel, die natuurlijk even blijft hangen in het niets van de mast. De kabel blijkt het gat onder in de mast voorbij geschoten te zijn en heb deze met een terugtrek beweging van boven al snel te pakken. Een zucht van verlichting dat de doorvoer geklaard is en Mike hersteld de twee lampen op de mast. Deze actie viel gelukkig niet tegen.

 

Mike afrekenen en verder gaan met de voorbereidingen. De laatste boodschappen de laatste herstelwerkzaamheden, de rubberboot stouwen, de lompe onhandige gasfles naast de vouwfiets. Een praatje met de schuldig voelende buurman met kater. In de winkel haal ik nog enkele beugeltjes voor de fix van de waterkan.

 

Drukke dag maar een goede want kan morgen weer terug naar zee.