Logboek 2019

Morgen proefdraaien

Octopus op Galische wijze
Octopus op Galische wijze

 

Donderdag, 20 juni 2019

 

Bocas Marine – David

 

Om 08.00 uur in de lancia van de watertaxi en vergeet mijn portemonnee, voor Ignacio de vaste overzetbaas een fooitje voor het extra op en neer varen. Het gaat allemaal voorspoedig en komen aan bij Watertaxi 25 en maak een herinneringsfout over de aansluiting met de bus. Het lopen naar de busafdeling is wat verder dan gedacht en Jacqueline loopt wat mopperend achter me aan, alleen om een taxi van 2 US-dollar uit te sparen. De bus naar David en de stop onderweg bij het Chinese restaurant waar de bediendes vriendelijker zijn dan de Chinese leiding. In David met de taxi direct door naar de werkplaats en zie dat er heel weinig is gebeurd. Mr Morales houdt vol dat er morgen proefgedraaid kan worden terwijl ik zie dat alles door de hele tent verspreid is.

 

Ik zal er morgenochtend zijn om te zien hoe het allemaal loopt. In de middag checken we in het hotel Aranjuarez in en wandelen naar de centrale markt van David. David is een van de grotere plaatsen van Panama maar er is geen geur of smaak aan. Het enige aan te raden toeristische trekpleister is de stadstuin als centraal plein in het centrum. De kerk staat er lusteloos en slecht onderhouden bij die ook nog gesloten is.

 

Een horde taxichauffeurs hebben zich vastgeketend om te demonstreren voor extra taxivergunningen want die worden niet meer verstrekt. Er rijden al zoveel taxi’s. Bij een oversteek van een tuin naar de hoofdweg word ik bijna gegrepen door een kettinghond waarvan de lijn kort genoeg is om mij niet te bijten. De hond wordt met grote snelheid teruggetrokken door het einde van de lijn. Een mevrouw met de was kijkt en doet net of dit heel gewoon is en ik vraag me af of ze zich wel realiseert wat voor een wapen ze heeft gemaakt en dat kleine kinderen hier het slachtoffer van kunnen worden. Deze hond is 100 % vals.

 

In het hotel eten we in het restaurant bij een gastkok uit het Spaanse Galicië. Te merken aan de octopus op Galicisch wijze en de baars gebakken tussen de schelpen en garnalen. Een heerlijk maal alleen jammer dat alles tegelijk komt op tafel.