Logboek 2019

Ministerraad benoemd.

Cortizo als president
Cortizo als president

 

Maandag, 1 juli 2019

 

 

David.

 

Het is een feestdag in Panama. De dag van de benoemingen van de ministerraad na de uitslag van de verkiezingen. De president nodigt elke minister uit om een akte te tekenen en benoemd de onderminister. Heftig handen schudden en een dikke kus met schouderklop worden deze ministers de wereld ingestuurd om Panama beter op de kaart te zetten. Dit officiële tintje is een feestdag waard en voor mij een prima gelegenheid om te reizen naar David. Morgen proefdraaien met de generator.

 

Op tijd naar de Watertaxi en kom bij het busstation aan waar de bus naar David al snel vol is. De assistent-busman zoekt al het vrouwelijk schoon uit en laat mij als oude man achter als “Er is geen plaats meer”! Ik wacht maar een half uurtje en een nieuwe bus meldt zich aan. De mensen kruipen snel voor en heb geluk dat ik alsnog een plaats weet te bemachtigen. De tocht is redelijk comfortabel en met een reis van 4 uur sta ik braaf op het station in David. De taxi naar Hotel Aranjuarez waar de eerste taxichauffeur helemaal geen zin in heeft en zegt dat hij het hotel niet kent. Ik vertrouw het niet maar geen punt de volgende staat klaar en de oude taximan weet het zonder enig probleem te vinden.

 

In het Hotel eet ik een heerlijke maaltijd en ga vroed naar bed maar krijg de slaap slecht te pakken en ben deze nacht meer wakker dan slapende. Lange nacht.