Logboek 2019

Stijgende spanning

 

Dinsdag, 2 juli 2019

 

David

 

De generator staat op de bank van de wikkelaar van de werkplaats en is klaar om mij te laten zien dat alles werkt. Nog een paar laatste onderdeeltjes, vier monteurs eromheen om het beest in bedwang te houden zoals de starter, degene die het tankje met brandstof vast moet houden, de man met het meetinstrument om de spanning te meten en de man die de trillende motor op de bank moet houden. Het werkt, de motor start zonder koelvloeistof, de generator levert stroom 230 volt en bij belasting van 1000 watt blijft er een mooie 228 volt op de meter staan.

Dat ziet er allemaal goed uit en verklaar het als gezien en goed bevonden zijnde. De generator wordt ingepakt als een pakket, de vrachtdienst gebeld en ik reken af.

 

Generator hoofdstuk is voor mij een voorbijgaand geheel. Ik krijg kans om nog voor de middag in een taxi te springen en ben tevreden met een goede plek in de bus die er wel lang over weet te doen. 5 uur later in Almirante en met taxi en Watertaxi terug naar Bocas Marina. Nog snel even bij de winkel internetabonnement gaan halen en ben om 18.00 uur terug aan boord met een blij verhaal dat alles er goed uit ziet.