Logboek 2019

Zoeken in Dark Web

Generator probleem opgelost.
Generator probleem opgelost.

 

Donderdag, 4 juli 2019

 

 

Bocas Marina

 

Voor de lezers van het blog wordt het vervelend dat het geen reisverslag meer is maar meer een Generator Manual. Toch nog even doorbijten want het hoort er gewoon bij in het leven van een zeiler. Niet leuk, dan gewoon overslaan, wel leuk dan ook een boot kopen.

 

Vannacht een Eureka-moment gehad. Ik realiseerde me ineens dat er geen O-ringetjes op de spoelpoorten van de cilinder zaten. Meteen na het opstaan de cilinder in de hand en zie de uitgefreesde insparingen zitten voor een paar O-ringen. Loud gaat op onderzoek in het Dark Web en komt een foto tegen van een Farymann cilinder en kop waar de O-ringen duidelijk gemonteerd zijn.

 

Nu bel ik meteen naar Mr Morales en stel meteen dat zijn monteur de O-ringen is vergeten en of hij die nog heeft in het pakket. Mr Morales begint eerst een beetje te sputteren maar heeft al snel door dat er een ernstige fout is gemaakt. Hij zoekt de spullen bij elkaar en stuurt direct de koppakking en de O-ringetjes in een enveloppe naar Bocas.

 

Vandaag kan ik niet zo veel doen en ga met Jacqueline op en neer met de Watertaxi naar het dorp voor wat boodschappen en afleiding want heb te veel tijd aan de steiger met mijn hoofd in de bakskist besteed.

 

Marlène heeft met me te doen en nodigt ons uit voor een hapje aan boord van de Rafiki. Een heerlijke maaltijd en gezellige borrels verder sluiten we toch een afwacht dag met veel maar, of en anders redeneringen af,