Logboek 2019

Trimaran verwaarloosd

 

Zaterdag, 6 juli 2019

 

 

Bocas Marina – Twin Creek

 

Zonnepanelen op de bimini monteren, de giek weer als giek installeren, in plaats van kraan voor de generator. Met de rubberboot varen we naar de winkel en slaan flink wat boodschappen en drinken in om een paar dagen in het gebied te gaan rondzwerven. De Rafiki wil graag in de Twin Creek kijken voor een oplossing om het schip achter te laten voor een 8 weken.

 

Om half twee zijn wij klaar en varen de haven uit om het zeil te zetten naar Isla Nancy om voor de Creek bij de Rafiki te voegen. Loud en Marlène komen ons halen en we gaan op ontdekking van de Creek en treffen er een lange steiger met de helft van de schepen zwaar verwaarloosd. De andere helft ziet er keurig uit maar we zien geen enkele wacht of toezichthouder en lopen een beetje zonder missie over de steiger. Loud en ik verwonderen ons over een echte Franse Trimaran een racemachine pure sang. Verwaarloosd en incompleet, de mast plat over het schip. Het is niet mooi maar een ruimteschip is ook geen schoonheid, de mogelijke snelheid druipt van deze machine af. 500.000 Euro investeren en je doet weer mee.

 

Beetje bootjes kijken, vakantiehuizen beoordelen en gaan in de kuip borrelen om na te bespreken. Verlost van de ergernis van een dooie generator.