Logboek 2019

Castagnetten

 

Woensdag, 10 juli 2019

 

Bocas del Toro

 

Jacqueline heeft Spaanse les en ben al aardig benieuwd wanneer ze terugkomt om voor mij te dansen met castagnetten, Olé roepend door de boot stapt. Het zal wel bij dromen blijven de praktijk is dat ze me overvraagt met enkele vervoegingen.

Een telefoonronde naar de familie en feliciteer een broer met zijn verjaardag. Rond tien uur naar de Spaanse school om Jacqueline op te halen, zit er een meisje erg vervelend te doen naar de huiskat maar ook naar mij. Hinderlijk om de schommel te gebruiken om me aan te tikken terwijl ik aan de tafel zit. Mij te dwingen een andere plek te zoeken, maar dat laat ik niet gebeuren. Door niet te regeren verliest ze haar belangstelling en gaat in een andere hangmat schommelen.

 

Terug aan boord de alledaagse zaken zoals de gewone klussen. Kuip poetsen, filter van het drinkwater wisselen. Rond de middag zien we eindelijk kans om twee matrassen te gaan halen om deze pas te maken in het bed om daar het grote bestaande matras op te leggen. Eindelijk iets meer vulling en vering in de rug en hoop hiermee de harde ondergrond te bestrijden.

Jacqueline weet haar naaikunsten te combineren met het gekartelde broodmes om het schuimrubber passend in de hoes netjes vast te stikken.

 

Ondertussen bouw ik de keuzeschakelaar tussen 115 volt walstroom of 115 volt generatorstroom in. Geen losse draadjes in de boot en netjes en snel kunnen wisselen. Steeds verder naar een perfecte boot totdat je door onverwachte stukken weer flink terug geworpen wordt.