Logboek 2019

Lustig instromend water

Leuke merknaam
Leuke merknaam

 

Donderdag, 11 juli 2019

 

Bocas del Toro

 

Enkele zaken uit het werkzame leven afwikkelen, die nog zijn blijven liggen en ga weer eens aan de slag met mijn nieuwe levensinvulling. Het valt niet mee om een bevredigend en geaccepteerd ander tempo te vinden. Het rustiger aandoen is gewenst maar krijg het mentaal niet kloppend. Ik maak mezelf steeds verwijten dat ik de hele dag niets doe en dat het allemaal zoveel moeite kost. Ik zal de warmte moeten accepteren, ander begrip van tijd, afstand, communicatie de veranderende levenshouding en meer ZEN-gevoel moet opbouwen.

 

Met de stroken pvc-doek die ik vorige week uit een total-loss rubberbootje heb gesneden ga ik aan de slag met de eigen rubberboot en ben weer eens tevreden op het resultaat, maar helaas wordt de trots de kop ingedrukt door lustig instromend water in het bootje. De aanhouder wint en als het echt niet anders kan dan een plekje zoeken op het dinghy-kerkhof van de jachthaven en overgaan op Hypalon. Alle websites, vrienden, betweters en professoren adviseren me in de hete, vochtige streken om Hypalon te nemen want het materiaal blijkt bestand tegen de zon te zijn. Dat is natuurlijk zo, maar de boot die ik heb heeft geen probleem met de zon alleen de lijm tussen het onderdek en de kamers komt los. Heeft niets met het materiaal van de boot te maken.

 

In de winkel zoeken we enkel plastic bakjes bij elkaar om de groenten op te slaan en om de spuitbussen bij elkaar naast de trap te houden. Snel de plastic bakjes aanschaffen voordat het verboden wordt in deze plastic-allergische hetze van alledag.