Logboek 2019

Rozen

Rozig op het dek
Rozig op het dek

 

Vrijdag, 12 juli 2019

 

 

Bocas del Torro – Porras Lagoon

 

 

Met twee bosjes kunstrozen vieren we de verjaardag van Jacqueline. Rozen en kunst maken de boel aan boord fleurig en kleurig, hoop haar een jarig gevoel te geven. De jarige naar de Spaanse les en ik gebruik de tijd om de hut op te ruimen, water bij te vullen, bootje aflijmen en nog enkele kleinigheden. De digitale krant lezen en wachten op de terugkomst van de Estudiante Cumpleanos.

 

Het plan is om met de Genaker te gaan oefenen maar de wind neemt snel toe tot een 18 knoop zodat het me niet verstandig lijkt om te klooien. Door de keuze om te zeilen wordt het de bestemming Porras Lagoon of anders gezegd Dolfijnen baai. Is logischer dan de Noordzijde van Isla Colon, dat zou tegen de wind in varen zijn.

 

Lekker tochtje, heerlijke ankerplek, moederziel alleen in de natuur koken we de maaltijd op verzoek van de jarige. Met een kop koffie in de kuip, ondergaande zon, ben ik getuige van een vallende ster. Een kanjer van een meteoriet die verbrand in de atmosfeer geven me de kans om mijn stille wensen te doen uitspreken.

De wind zorgt voor een aangename temperatuur en voelen ons comfortabeler dan onder de airco.

Alleen het ongedierte weet ons resoluut naar binnen te dwingen. Het wordt een heel rustige nacht met het apengeluid op de achtergrond.