Logboek 2019

Aanzoek misgelopen.

Island Packet 420
Island Packet 420

 

Vrijdag, 8 november 2019

 

Vistomar

 

Een dag zonder programma en stappen in de bus om de buurt te verkennen. Het busje wordt maar bevolkt door nog één iemand die flink wat informatie geeft over het leven op de Marina en de omgeving. Bij Abernathy verlaat hij de bus en gaat zijns weegs. Wij stappen uit bij de supermarkt en loop meteen door naar de hardware winkels en dool heerlijk rond tussen allerlei spullen om te repareren of die ook kapot kunnen gaan. Kom met een Engelse sleutel uit de strijd en zie wat later meer Engelse sleutels en allemaal goedkoper. Ik voel me bekocht voor 1 dollar en zullen dat ook overleven.

 

In de supermarkt zoeken naar zuurvrije vaseline. Ik spreek een vlotte vakkenvuller aan en vraag naar vaseline. Na wat verwikkelingen komen we bij de babyafdeling en krijg het potje overhandigd. De vakkenvuller vraagt aan me waarom ik dat nodig heb. In al mijn onnozelheid ga ik hem uitleggen dat het veel technische doeleinden heeft en daarom de zuurvrije vaseline nodig heb. Gebruik je het ook persoonlijk? Nee, ik gebruik het niet zelf, het is voor de boot. Later bedenk ik, een aanzoek mis te lopen want de jongen schudt zijn hoofd en gaat verder met vakkenvullen. Prima supermarkt met een breder assortiment dan de concurrende winkels in de straat. Trots met de boodschappen in de taxi en snel de koude artikelen de koelkast in werken.

 

In de middag staat plots Lew naast de boot en blijkt de eigenaar van de IP420 te zijn. De grotere broer van de Queen B. Jacqueline nodigt hem aan boord uit en praten bij. Lew komt uit San Francisco en vertelt over het vaargebed in het Noorden van de Verenigde Staten en van de voordelen en nadelen van een Island Packet. Het blijft een vreemd volkje die Packeteers.

 

Vanwege iets zakelijks wat gevierd kan worden gaan we uit eten bij het restaurant La Terraza. Moet één van de beste Franse restaurants zijn van Panama maar vinden alleen een andere tafel bezet. Eten is prima en krijgen keurig geserveerd. Het is een plezier om weer eens op zijn Europees bediend te worden, jammer dat het aan belangstelling ontbreekt.