Logboek 2019

Orgie van geluid

San Pedro
San Pedro

 

Zaterdag, 23 november 2019

 

 

San Pedro

 

Met gettoblasters stormen de schepen met feestende gasten naar de ankerplek waar we al schommelend en stuiterend van de hekgolven getuige van zijn. Dat er veel mensen samen met ons willen genieten van een mooie plek is alleszins te begrijpen maar waarom dat met zulke grote herrie gepaard moet gaan is onbegrijpelijk. Daarbij komt dat de ferryboten zonder knalpot varen en de orgie van geluid is compleet. Ik ben doof maar dit gaat boven alles uit. Groepen met jongeren springen in het water en bezoeken de al overbevolkte catamarans om daarop verder te dansen.

 

Gelukkig is het feestje rond half vier voorbij en vertrekken de feestgangers richting Panama City. De rust keert terug en kan weer genieten van de prachtige uitzichten op de stad, zeeschepen, dorpsgezicht San Pedro en de collega boten.

 

Af en toe regen met een windversnelling maar is over het algemeen loeiheet en de zon brandt op het dek. In het water is het prima toeven en ga met een krabber aan de slag voor de “slag” om de zeepokken. Deze ga ik verliezen maar strijd moet je aangaan ondanks de oppermachtige natuur en krab grote wolken kalk van de huid dat langzaam naar beneden dwarrelt in het heldere water. De schroef schoonborstelen met de staalborstel en kan niet voorkomen dat mijn handen beschadigen door de vergeten schelpen.

 

In de kajuit onder de vloerdelen de filter van de watermaker schoonmaken en sta versteld van de drab die dit 5 micron filter weet te zeven uit het heldere water.

Vervolgens de druppelende slang van de oliekoeler op de motor aanpakken. De slangklem blijkt doorgeroest en kapot te zijn en vervang  deze. Onder de motor het water wegsponzen en de boel verder schoonmaken. Ziet er perfect uit en na het proefdraaien zonder druppels kan deze klus ook van de lijst.

 

Rustig dagje, heerlijk voor ankerboei jammer van de herrie maar geniet met volle teugen van krant en de Spaanse lectuur.