Logboek 2019

Bandieten vangen

John Wayne
John Wayne

 

Maandag, 25 november 2019

 

Otoque – Isla Taborcillo

 

Als je bandieten moet vangen en opsluiten, lange tochten met paard door de canyons in Amerika moet maken in de brandende zon om vervolgens in een duel te raken met mannen van het slechtste soort in een afgelegen gehucht in het wilde westen, al schietend een uitweg weet te bewerkstelligen en ook nog als de sympathieke held uit de strijd te komen dan denken we bijvoorbeeld aan John Wayne. John Wayne, de filmster, heeft tijdens zijn leven een eiland gekocht in Panama namelijk Isla Taborcillo om hier uit te rusten van zijn bovenomschreven dagelijkse bezigheden. De Bauhaus gids vermeld het als het Wayne eiland en het lijkt ons wel wat om er een kijkje te nemen.

 

Het waait wat meer dan voorspeld en zien de schuimkopjes om de punt van Otoque rollen en wachten een paar uurtjes op de afname van de wind. Rond half twaalf vertrekken en steken met behulp van de motor recht tegen de wind in, over naar Punta Chame om via de GPS way-punten tussen de zandbanken door te laveren, om bij het eiland van John Wayne te komen. Een verlaten villa en hotel staan in de verte. Voor US$ 14.000.000 kun je de trotse eigenaar zijn van het hele eiland inclusief de bebouwing en de bootjes die op de kant liggen. Een klein museum ingericht als dorp met herinneringen aan zijn filmverleden moeten er te bezoeken zijn.

 

Rustige dag aan boord en het water onder de kiel komt tot een 90 centimeter, alles gaat goed en het anker houdt zich prima in de zandgrond.