Logboek 2020

Hut op zee

inmaken
inmaken

 

Zaterdag, 15 februari 2020

 

 

 

S 13º 44,825 W 100º 10.216 - S 15º 18,804 W 101º 13.443

 

 

Technisch gezien is de Valentijn bij mij voorbij maar ergens verderop in de wereld is Valentijn nog mogelijk. Om niet helemaal aan het onzin fenomeen voorbij te gaan knip ik uit enkele A-viertjes een paar bloemen en plak deze op een steeltje. Tekst erbij en je hebt een heuse bos bloemen in een vaas. Valentijnsdag de aandacht voor elkaar of voor stille geliefdes om even uit je schulp te kruipen.

 

De dagen rijgen zich aaneen en zijn echt helemaal alleen op de wereld. Vannacht heel in de verte aan de rand van het zicht op de rad van de wereld of onze kosmos zag ik enkele lichtjes van een vrachtvaarder. Deze was zo ver weg dat de AIS het niet nodig vond deze te registreren. No Target op het scherm terwijl het schip te zien is als ik in de kuip sta en wacht op de goede golf die me op de hoogte brengt.

 

In de kuip plaats ik de zonwering, dit is een lap stof die op de rits van de bimini past en je beschermt voor het felle licht van de opkomende koperen ploert. Laat dit nu een prima beschutting zijn voor de wind die de kuip dwars in komt blazen zodat deze de hele dag blijft staan. Niet mooi maar wel handig. We worden steeds meer een hut op zee in plaats van dat zeiljacht.

 

Beetje corrigeren en klooien aan de windvaan en de stand van de zeilen kook ik uitgebreid en maak twee weckpotten met linzen voor later. De vrieskast gaat nu hard minderen maar we zijn dan ook al 23 dagen onderweg. Nog 837 mijl te gaan naar het einddoel.