Logboek 2020

Eet een paard.

De meerkoppige Hydra
De meerkoppige Hydra

 

Woensdag, 19 februari 2020

 

 

 

S 19º 46,572 W 104º 23.015 - S 21º 10,615 W 105º 20.645

 

Bovenstaande posities geven een paar veranderingen weer. Boven de 20 graden Zuid is uit de Convergentiezone in de Paardenbreedtes. De convergentiezone is meestal regenachtig en windstil maat daar hebben we weinig last van gehad. Zo ook de Paardenbreedtes, het tweede gebied met onbestendige wind. Deze breedtes zijn genoemd naar het feit dat verschillende Spaanse schepen hier hun paarden moesten opeten omdat het allemaal zo lang duurde voordat deze breedtes gepasseerd waren.

 

Ondanks al het gemopper dat ik doe hebben we geluk met de wind. De 105 graden west en meer geeft aan dat we de klok een uur terug moeten zetten. We hebben nu 8 uur verschil met het thuisfront. Bij het contact met de reisleider, merk ik dat niet alle sms'en doorkomen en besluit ter controle even te bellen. Fijn om een stem te horen en de belverbinding is geen probleem, de sms blijft moeilijk doen.

 

Vandaag weer een issue met de wind en ben druk met allerlei capriolen en zet, met het weglopen van de wind, de boom in de genua om als melkmeisje voor de wind weg te varen. Na een kwartier moet deze er weer uit want de wind schift weer. Om 12 uur komt de wind gunstig in en varen met een gemiddelde van 4,2 knoop de dag door.

 

Bij het dromen tijdens de slaap in de vroege avond verschijnt de godin van het water Hydra aan me. Moet niet veel gekker worden en roept me om me te omarmen. Van een kabbelende relatie verdwijnen in een stormachtige heb ik geen zin in dus laat het mooi aan me voorbijgaan.