Logboek 2020

Romantiek

zuiderkruis aan de hemel
zuiderkruis aan de hemel

 

Zondag 15 maart 2020

 

 

S 26º 38.935 W 120 º 10.607 - S 26º 23.24 W 122 º 07.729

 

 

 

Zes knoop wind is inderdaad een rustig begin van de dag en dan ook nog uit een goede hoek. Het is te zeilen, de voortgang is niet om naar huis te schrijven maar we doen het ermee. We hebben mooie dagen achter de rug. De maan doet zijn best om een vleugje romantiek in mijn gemoed te nestelen maar ondanks alle mooie zachte schitteringen over het water van het zacht crème licht en de heldere uitstraling over het heelal zoals alleen vrouwen het kunnen bekijken. Wie doet me wat en wie doet me iets. Betovert door de eerste beste stralen van de grande dame Luna laat ik me leiden door de nacht naar de ochtend. De ochtend is de juiste tijd om spijt te hebben van de nacht.

 

In de ochtend schakel ik de stroom af van de batterijen en maak de verbindingskabels los. Een twee uur wachten om de batterijen op zichzelf te meten. Batterij nummer 2 laat een 11 volt zien en beschouw deze als de boosdoener en sluit de kabels weer aan. In de middag blijkt batterij 4 kokend heet te zijn en nu de kabels los en schakel de batterij los zodat nu twee batterijen de huisbank zijn en deze zullen veel geleden hebben. De situatie is verbeterd maar de resterende batterijen hebben geen tijd gehad om goed te laden. Tijdens de nacht twee keer de generator starten en dat is al een hele verbetering.

 

Een prachtige volle sterrenhemel. Slierten met sterren en formaties die melkachtig licht verspreiden. Is dat nu de Melkweg?

 

Na flink op en neer telefoneren over de technische zaken van de accu’s schrijf ik ook de weersverwachting voor de komende dagen op. 15-20 Knoop Noordoost vanaf dinsdag afnemende wind 2 tot 10 knoop tot vrijdag.