Logboek 2020

Dieper de nacht in

 

Woensdag, 18 maart 2020

 

 

 

S 25º 57.49 W 125 º 33.947 - S 24º 46.48 W 127 º 08.972

 

 

De motor geeft de Queen B snelheid en de stuurautomaat stuurt zijn gevaarte dieper de nacht in. Verveeld zit ik in mijn hoekje en kijk elke 10 seconden of de wind niet terugkomt, zodat er gezeild kan worden.

 

En dan, zie ik de windmeter opklimmen van 3 naar 4.5. Van 5 naar 6.5 en kan mijn geluk niet op als ik snel een 8 knoop zie, direct de motor uit en de zeilen zorgen voor de voortstuwing. Dit geeft een blij gevoel maar ook geruststelling, want zonder diesel komen is een vervelende situatie en al enkele keren in het verleden beleefd.

 

Vishengels in onderhoud en de lijnen uit. Er kan vis gevangen worden want de koelkast laat enige ruimte toe om de heerlijke moten vis in op te bergen. Nu het aanbijten van de Goudmakreel. Helaas, zoals eerder gemeld, de oceaan is leeg en kan geen enkele vangst melden.

 

De impact van het Coronavirus wordt via de satelliettelefoon duidelijk en dat voelt niet goed. Een humanitaire ramp, het lijkt ver weg maar met de mededeling dat Frans-Polynesië een quarantaineplicht heeft ingesteld van 2 weken, baart me toch enige zorgen maar kan niet terug en zullen het over ons heen moeten laten gaan. Vanaf nu staat het besluit vast om Pitcairn over te slaan, in de hoop dat de tijd tussen Paaseiland en Gambier als quarantaine kan gelden zonder enige tussenstop.