Logboek 2020

Melkmeisje op de oceaan

melkmeisje
melkmeisje

 

Donderdag, 19 maart 2020

 

 

 

 

S 24º 46.48 W 127 º 08.972 - S 25º 30.54 W 128 º 35.817

 

 

 

Bewolkte dag met kalme wind en maken een dag totaal van 80 mijl. Het is niet veel maar ben toch tevreden want de motor is niet gebruikt. Gestaag zeilen we door.

 

Niets te doen en begin aan een persoonlijke onderhoudsbeurt. Wassen, scheren en uitgebreid tandenpoetsen. Een ontdekking is dat ik zoveel vel rond de nek heb dat deze een prima indicator is waar de wind vandaan komt. Het zit zo los dat het alle kanten kan opwaaien. Ouderdom en ironie, maar je komt wat tegen als je eens in de zoveel tijd je baard afscheert.

 

De generator blijft de grote zorg en ontdek nu een slechte rubberslang en draai de overloop koelwater aan en hang de automatische ontluchter goed op. Het mag allemaal niet baten.

 

De laatste tijd ben ik vele keren gestoord in mijn slaap vanwege koersveranderingen, buien, ongesteldheden van de windvaan zodat het tekort aan slaap langzaam opbouwt. Het valt nog mee maar voel aan de huid van het gezicht dat ik me moet dwingen om wat meer rust te nemen en probeer dat te doen door te dutten in de kuip en toch de wacht 10 minuten waak en slaap systeem aan te houden. Realiseer me en ben ook overtuigd dat het leven op zee met zijn alledaagse wisselingen en vermoeienissen me uitstekend afgaan en voel me meer en meer thuis op het grote niets.

 

Vanochtend om 07.00 de fok uitgeboomd en vaar de hele dag met het melkmeisje systeem als ik de fokkeloet om 19.00 uit de mast haal. Voortgang vandaag 80 mijl.