Logboek 2020

Prima ritme

 

Zondag, 31 mei 2020

 

S 22º 22,855 W 135º 37,406 - S 21º 25,548 W 136º 57,981

 

Weinig te melden staat er in het logboek. Heerlijk geslapen en het ritme zit er prima in. De wachten draaien, logboek bijhouden en lezen.

Jacqueline houdt zich bezig met het bakken van brood en weet een heerlijk brood te maken. Alleen de oven moet wat getemperd worden want deze heeft het vuur wel heel geconcentreerd zodat een zwarte plek ontstaat op het brood. Dit ligt niet aan de bakker maar aan het vuur.

 

Er is contact met de weerberichten-centrale en deze voorspelt weinig wind voor de komende dagen maar geeft een windalert af voor donderdag. Dat is geen punt want heb uitgerekend dat we dan al binnen zijn.

 

De luchten zijn mooi, wolken met draadveren en later belicht de maan de donkere wolken met een gouden rand. Zwijmelen op de rand van de kuip en elke seconde is de wolk aan het veranderen zodat je het ene moment een engeltje ziet leunen tegen een kip, om vervolgens de engel te zien veranderen in een duivel in een kippenhok. De interpretatie van de wolken kan je loslaten op je fantasie en dan wordt het verhalenboek oneindig. Ik geniet ervan maar heb ook gelezen dat het een psychologisch bekend fenomeen is door de heren psychologen afgedaan wordt als een lichte afwijking. Laat ik nu net genieten van deze ene afwijking van mij.