Logboek 2020

Jeu de Quilles

prachtig boek
prachtig boek

 

Zaterdag, 27 juni 2020

 

 

 

Hao

 

Vanaf de grote en brede catamaran Azyu, die voor ons ligt, zwaaien we elkaar regelmatig goedendag. De meisjes Coline en Errel zijn al op de knutselmiddag geweest bij Jacqueline en vandaag kwam Gaëlle ons uitnodigen voor een borrel. Jean-Marie komt uit Bretonse zeilersfamilie en is met het gezin op stap om de wereld rond te varen. Een gezellige avond en prima om mijn frans een beetje op te halen. Tijdens de rode wijn veel virtuele mijlen gevaren en heel wat wijzer geworden van het vaargebied. Jean-Marie blijkt goed bekend te zijn op Tahiti en geeft enkele jachthavens aan voor wat langer verblijf van de Queen B.

 

Vanochtend de verbandkamer van Jacqueline ondergaan en kom weer met een paar mooie frisse lapjes om de handen vrij met de onnodige schrik. Ik begrijp nu heel goed dat ik beter voor mezelf moet zorgen en zeker geen overbelasting van voet, knie en handen zodat het installeren met een kussentje onder de kont en een kussentje in de rug een boekje lezen wordt. Het bevalt me nog ook en dat is mede door een leuk boek “de herinnerde soldaat” van Anjet Daanje. Een verhaal van de verschrikkelijke gevolgen van de eerste wereldoorlog. Hoop, leugens, teleurstelling en berusting om nog iets van het leven te maken na al die verschrikkingen.

 

Met het weinige internet zoek ik ook de website van Jeu de Quilles op. Een naam met twee betekenissen namelijk: Kegelspel en het spel van de scheepskielen. Jeu de quilles www.azyucroisiere.com