Bemanning

Schipper

Bertus,

Met zeilen ben ik in aanraking gekomen via de zeeverkennerij. Een geweldige tijd bij de scouting gehad en een prima start om allerlei vormen van watersport te leren kennen. De liefde voor het zeilen is blijven bestaan.

Dit kwam tot uiting door eerst een houten scheepje te kopen, overgenomen van een jongere broer van me. Er moest veel onderhoud gepleegd worden en dan nog was het resultaat zeer twijfelachtig.

 

Schipper op een Albin Vega en een Gib’Sea 312. Beide schepen hebben me naar zee gebracht. De tochten werden steeds verder. Engeland, Denemarken, Frankrijk. 

Met de aanschaf van een Island Packet 380 kan ik invulling geven aan alle dromen voor wat betreft reizend zeilen.

 

Afgelopen jaren heb ik met verschillende bemanningen mooie tochten gemaakt naar Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. De reis in 2007 is een kleine sabbatical geweest. Na de reis Zweden komen de Kanaal Eilanden en in 2009 de Driehoek Noordzee. Deze driehoek wakkerde de kriebel tot verder reizen alleen nog maar aan. In 2010 heb ik rondje Ierland gemaakt. De Sognefjord (midden Noorwegen) in 2011. In 2012 in etappes van IJmuiden naar de Canarische eilanden regelmatig onderbroken door zakelijke verantwoordelijkheden.

 

In 2013/2014 Canarische Eilanden, Kaapverderden, Suriname, Caribisch gebied en via de Azoren terug naar IJmuiden. In 2015 weer vetrokken met nog ambitieuzere plannen. Rondje wereld. Door een systeem van werken en reizen wordt de reis gestaag ingevuld. Nu 2016 en op weg naar de Canarische eilanden of misschien verder.

 

Bijsluiter:

 

 

Dit weblog is door en voor mezelf geschreven als herinnering aan de verschillende tochten en belevenissen. Door het in de tegenwoordige tijd te schrijven kan ik alles weer op ieder moment beleven en kan ik mezelf daarin weer verplaatsen. Er wordt wel eens gezegd dat ik vaak de “ik-vorm” gebruik maar uit bovenstaande blijkt waarom.

 

 

Mijn weblog is een verslag van het zeilen, de zee, het water en de techniek op het water en/of van mijn schip. Maar ook van prachtige zeeverhalen, historie van de plekken die ik bezoek en kleine wetenswaardigheden van die plaatsen.

 

 

Mijn privéleven probeer ik zoveel mogelijk buiten mijn weblog te houden. Zoals ook mijn zeer gewaardeerde bemanningsleden en opstappers, wiens gezelschap ik altijd op prijs stel. Ik ben blij dat zij mijn belevenissen willen en mogen delen.

 

 

 

 

 

Maatje

 

Jacqueline,

 

Roeien is de favoriete sport, veel trainen op het Eindhovens Kanaal.

Zonder enige ervaring in 2016 aan boord gestapt en meteen de eerste zeillessen voor de Portugese kust opgedaan. De tweede reis was een etappe van 800 mijl zodat we al kunnen spreken van een ervaren oceaanzeilster. Dromen komen uit en durf ervoor te leven door gewoon te doen.

Inmiddels een Oceaanoversteek verder, is er bijna geen weg meer terug. Besmet met het zeil-, reis-, ontdekkenvirus, verovert Jacqueline een vaste plek aan boord van de Queen B.

 

Verantwoordelijkheden aan huis en werk zullen de komende weken of maanden nog parten spelen maar met de snel gevormde ervaring ligt de uitdaging al vast.