Logboek 2020

Mee mauwen

Meezingen
Meezingen

 

Zaterdag, 11 januari 2020

 

 

Vistamar

 

 

Karaoke is een muzikaal vermaak tijdens het eten of uitgaan en een gebruik in Japan. In de jaren 70 werd zanger Saisuke Inoue gevraagd om bandjes van zijn liedjes zonder zijn stem te maken. Hij verhuurde deze opnames met een soort jukebox zodat de eerste Karaokemachine zijn intrede deed. Nu wij tijdens het eten uitgenodigd worden om een liedje aan te vragen en zelf mee te gaan zingen weet ik al hoe laat het is. Mijn Chinese herinneringen spelen op en geef aan met een vriendelijke lach dat ik niet mee doe. Kan trouwens helemaal niet zingen. De muziek wordt knetterhard gezet en een aantal gasten beginnen mee te mauwen totdat een paar Chinese eters zich ermee gaan bemoeien werd het voor mij tijd om van de tafel te vluchten. Zonder koffie of toetje lopen we hand in hand in de maneschijn genietend van de rust en de stilte.

 

Vandaag een drukke dag gehad met wisselende successen. De generator loopt en ben driedagen aan het sleutelen geweest omdat de Fisher Panda dealer verkeerde impellers heeft meegegeven. Het profiel was hetzelfde maar het asje is te dik en daarom kwam de impeller niet tegen de achterwand van de pomp. Dankjewel heren/dames van de dealer. De koelkast blijkt wat meer mankementen te hebben dan verwacht en er ontstaat bijna brand na het opblazen van een selenoid. Dit is een magneetsluiting voor de koelvloeistof naar de koude accu in de vrieskist. Alejandro moet onderdelen halen en komt dinsdag terug, wordt vervolgd.

 

In de kuip eindelijk eens een moment rust en geniet van de stevig waaiende wind die een aangename koelte weet te maken. Bij Soto het gasvul-probleem aangehaald en hier maken ze geen probleem van een overjarige fles om te vullen. Ik spreek af om de flessen volgende week te brengen.

Er lijkt weinig gebeurt maar alles valt op zijn plek en heb er vertrouwen in dat volgende week alle voorbereidingen voor het vertrek klaar zijn. De wind staat flink door en denk dat de wind ons toch in de haven zal houden. Om met 6-7 Bft te vertrekken zie ik niet zitten.