gastenboek

113 berichten, 12 pagina's 
» 
11-08-2022
Geplaatst door: Ronald Rademaker

Fresh

Proficiat met de vernuftige ingreep aan de scheepsmotor.
Dit lijkt op een perpetuum mobile, die voortdurend een nieuwe stroom klussen voor volgende dagen oplevert. Maar kun je spreken van fully fresh , wanneer een artikel voor een tweede keer wordt geplaatst ?
Mijn leesplezier heeft er niet onder geleden.
Groeten van een betrokken lezer en felicitaties voor Jacqueline en jullie 6-jarig verbond.

14-04-2022
Geplaatst door: humberto van den Broek

Fiji

Goeiemorgen Bertus & Jaqueline,bericht ontvangen van Rikus dat jullie 15 dagen terug vertrokken richting hier. Ben benieuw naar de passage en ook waar jullie gaan inchecken.Ben aan het plennen om deze dagen van Suva weer wat te zeilen. Naar Savusavu,via de west of de oost-kant van Viti. Daarna terug naar mijn vaste plekjes,maar geen haast , nooit haast eigenlijk, fijne aankomst o ja 9097313 ,heb alleen dat ding nooit bij me als ik van boord ben. saludos weer

25-01-2022
Geplaatst door: Pierre vd Heijden

Beste Bertus
Lees dat jullie weer in Papeete zijn en gelukkig geen problemen hebben gehad met de uitbarsting in Tonga en daarbij behorende vloedgolf!
We hoorden het op onze overwinter plaats in Frankrijk allemaal aan en hadden zo onze bedenkingen over je boot, maar gelukkig.
Veel vaar plezier en we gaan je weer volgen

Groet Pierre en Henriëtte

29-11-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

.. steeds behendiger met motor en helmstok ..

Met genoegen lees ik op 5 november jl. De laatste regel. En dat resultaat binnen een jaar. Waarschijnlijk een goede, geduldige leermeester. Ik begin me af te vragen, waarom dat bij deze schipper in 23 jaren niet gelukt is ...

04-10-2021
Geplaatst door: Rinaldo Rinaldini

Voor anker gegaan ?

Beste Ben J,
Sinds de laatste berichten vanuit de Amsterdamse Jordaan is er radiostilte. Zijn jullie op een luwe plek voor anker gegaan ?
Groeten van een trouwe lezer

24-08-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

Alles is relatief

Beste Bertus en Jacqueline,

Allereerst nog beiden gefeliciteerd met jullie verjaardag en het eerste lustrum. Hoop voor jullie, dat het volgende lustrum op een andere locatie wordt gevierd. Nee, niet tijdens een knobbelige overtocht of een hobbelige ankertijd (Tikehau). Verder is het vrijwel dagelijks genieten van het reisverslag.In Bora Bora is het precies 12 uur later dan bij ons. En zo leer ik dankzij jullie nog vrijwel dagelijks bij.
Wie had dat rond de afgelopen jaarwisseling kunnen bedenken ? Nieuw Zeeland leek een van de eerste landen en Tahiti en verre omstreken bleek de hekkesluiter.
En over de lockdown op een van de mooiste plekken op aarde : aan alles komt een einde. Niet vliegen levert spaarpunten op voor St. James Restaurant. Ze hebben een fraaie menukaart en een uitgebreid diner hebben jullie beiden dik verdiend !! Geld is immers betrekkelijk, toch ?
Wel mis ik de ca. 25 chineestalige felicitaties van 23.8 in deze rubriek sinds vanochtend. Had net in china een woordenboek aangeschaft.

Hartelijkste groeten vanuit de Wolfhezer Bossen

20-07-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

Winderigheid

Wat schrijft de Scheepsbijbel over passaatwinden op het zuidelijk halfrond ? Of kwam dat toen nog niet voor ? Verder een prima resort op de vaste wal.

16-07-2021
Geplaatst door: Henk en mariette

😊

Hoi bertus.
Groeten uit IJmuiden.
Moeten hier toch altijd even aan je denken.
Hebben net de laatste avonturen op je blog gelezen. Je maakt wel veel mee.
Groet van ons xx

11-07-2021
Geplaatst door: Cock

Reactie op logboek

Fijn om te lezen dat het jullie goed gaat. (

03-06-2021
Geplaatst door: algis

Bertus-nice memories

Wishes from Algis and Unge :-)!!!!! Still great memories of our sailing with you till Amsterdam! Would be nice to sail with you again-one day!!!

Hugs!!!