gastenboek

130 berichten, 13 pagina's 
«  » 
29-11-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

.. steeds behendiger met motor en helmstok ..

Met genoegen lees ik op 5 november jl. De laatste regel. En dat resultaat binnen een jaar. Waarschijnlijk een goede, geduldige leermeester. Ik begin me af te vragen, waarom dat bij deze schipper in 23 jaren niet gelukt is ...

04-10-2021
Geplaatst door: Rinaldo Rinaldini

Voor anker gegaan ?

Beste Ben J,
Sinds de laatste berichten vanuit de Amsterdamse Jordaan is er radiostilte. Zijn jullie op een luwe plek voor anker gegaan ?
Groeten van een trouwe lezer

24-08-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

Alles is relatief

Beste Bertus en Jacqueline,

Allereerst nog beiden gefeliciteerd met jullie verjaardag en het eerste lustrum. Hoop voor jullie, dat het volgende lustrum op een andere locatie wordt gevierd. Nee, niet tijdens een knobbelige overtocht of een hobbelige ankertijd (Tikehau). Verder is het vrijwel dagelijks genieten van het reisverslag.In Bora Bora is het precies 12 uur later dan bij ons. En zo leer ik dankzij jullie nog vrijwel dagelijks bij.
Wie had dat rond de afgelopen jaarwisseling kunnen bedenken ? Nieuw Zeeland leek een van de eerste landen en Tahiti en verre omstreken bleek de hekkesluiter.
En over de lockdown op een van de mooiste plekken op aarde : aan alles komt een einde. Niet vliegen levert spaarpunten op voor St. James Restaurant. Ze hebben een fraaie menukaart en een uitgebreid diner hebben jullie beiden dik verdiend !! Geld is immers betrekkelijk, toch ?
Wel mis ik de ca. 25 chineestalige felicitaties van 23.8 in deze rubriek sinds vanochtend. Had net in china een woordenboek aangeschaft.

Hartelijkste groeten vanuit de Wolfhezer Bossen

20-07-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

Winderigheid

Wat schrijft de Scheepsbijbel over passaatwinden op het zuidelijk halfrond ? Of kwam dat toen nog niet voor ? Verder een prima resort op de vaste wal.

16-07-2021
Geplaatst door: Henk en mariette

😊

Hoi bertus.
Groeten uit IJmuiden.
Moeten hier toch altijd even aan je denken.
Hebben net de laatste avonturen op je blog gelezen. Je maakt wel veel mee.
Groet van ons xx

11-07-2021
Geplaatst door: Cock

Reactie op logboek

Fijn om te lezen dat het jullie goed gaat. (

03-06-2021
Geplaatst door: algis

Bertus-nice memories

Wishes from Algis and Unge :-)!!!!! Still great memories of our sailing with you till Amsterdam! Would be nice to sail with you again-one day!!!

Hugs!!!

16-05-2021
Geplaatst door: Ronald Rademaker

AlbinO

Wij zijn O zo blij dat de Onvolprezen Kachel wordt gewaardeerd. Hij doet het ook heel goed bij schemering en bij een bokbiertje.

15-05-2021
Geplaatst door: Cees en Marian

Paar dagen varen op de AlbinO

Zo maar een paar daagjes meevaren op de AlbinO. Heerlijk ben weer even terug naar mijn jeugd op het water. Zeilen is wel een heel andere wereld dan de binnenvaart, maar toch. Sluizen en op de boeien varen is bekend. Cees wil alles weten en krijgt door een zeer goede instructeur les. 2e Dag meer wind, dus veel laveren tussen de vele motor- en zeiljachten. Cees mag aan de bak als fokkenist. Ik geniet in mijn hoekje achterop. Je bent één met de natuur. Wat is ons land mooi.

14-05-2021
Geplaatst door: Bram Leunis

Groeten uit Harderwijk

Bertus,
Leuk om jullie gisteren te ontmoeten op Knar eiland. Trekt toch een onbekende Vega om even een praatje te maken.
Tot een andere keer!

Beppie en Bram