Logboek 2020

Dutch Underwater Army

 

Dinsdag, 14 januari 2020

 

 

Vistamar

 

 

 

Rijsdienst voor ondernemend Nederland: Britten hechten veel waarde aan beleefdheid en sociale conventies. Houd daar rekening mee. Kom niet te laat en respecteer hiërarchie. Britten vinden het ook belangrijk om er netjes uit te zien.

 

De taxiservice om 11.00 is weer eens op zijn Panamees geregeld. Pas om elf uur wordt er gekeken hoeveel liefhebbers er zijn en dan wordt een taxi gebeld. 10 Mensen en 1 taxi is vragen om vervelend gedrag en ik vraag Cesar direct om meerdere taxi’s te bellen. John de al beschreven stoïcijnse Engelsman van zondag komt om elf uur aan terwijl wij al vanaf 10.45 uur aan het wachten zijn met nog een Canadees stel. Je voelt het al aankomen, de taxi komt en John zit als eerste in de taxi. Ik spreek hem erop aan maar reageert niet en blijft zitten. De Canadees kan zijn woede niet inhouden en wil John te lijf gaan, gelukkig springt een medeschipper tussenbeide. John blijft zitten en gaat asociaal en zonder enige etiquette op weg naar Coranado. Wij missen de taxi en moeten met het busje naar de stad. Fouten bij de organisatie lokt dit walgelijke asociale gedrag uit. Nummertjes trekken volgende keer of een intekenlijst met volgnummers zoals in Shelter Bay.

 

In de stad lopen we naar de winkel met zonnepanelen en reken af, het paneel wort meteen afgeleverd bij de haven. Van de panelen naar Novey en vervolgens naar Abernathy waar ik een speargun koop. Zogenaamd instapmodel en ben voor 85 US$ onderwater gewapend. Dutch Underwater Army heb ik mezelf benoemd en elke kwakbol die ik tegen kom gaat op de korrel met mijn harpoen. Jacqueline zal moe worden van het bakken.

 

Van de watersportwinkel naar de schoenwinkel en Jacqueline koopt een paar slippers die chique gedragen kunnen worden onder een jurk. Ik verwonder me over de uitgangspunten maar kan haar niet betrappen op een ongedefinieerde aankoop. Na de slippers de supermarkt en de koffiewinkel met kaneelkoek. Met de taxi terug en tref het paneel in goede staat alsmede twee gevulde gasflessen. Ben blij met mijn gas maar verwonder me dat een overjarige gasfles zonder problemen wordt gevuld. De gasproblemen zijn sinds Mexico ontstaan maar gelukkig kunnen we nu weer zonder zorgen koken.