Logboek 2020

Opvoedkunde door dame van lichte zeden

Solderen
Solderen

 

Donderdag, 16 januari 2020

 

 

Vistamar

 

Maria, van de afdeling administratie, brengt ons naar de stad. Ze zit heerlijk te babbelen, te teksten en probeert de auto recht te houden. Ze blijkt een Venezolaanse arts te zijn die werk en bestaan heeft gevonden in Panama. Ze vertelt met een brede lach van haar avonturen in Amsterdam samen met haar zoon. Een dame van lichte zeden kaapte bijna haar zoon, zeggende dat ze het heel bijzonder vindt dat een moeder voor een goede opvoeding zorgt. Maria straalt terwijl ze het verhaal vertelt.

 

Bij Do-It stappen we uit en verkennen nu een geheel ander winkelgedeelte. Meerdere eetzaken en terwijl we een ijsco aan het eten zijn ontmoeten we de Canadezen uit Shelter Bay. Een praatje en blijken al een maand in de haven te liggen, hoe kun je elkaar mislopen.

 

Met twee zakken en een rugtas met boodschappen komen we bij de boot uit en is het verder stouwen van de spullen. Meteen neem ik de verbinding van de radar in de waterpomp kast ter hand en soldeer de 12 met 12 draadjes aan elkaar. Na deze verbinding smelt ik nog een las en nu van 12 draadjes naar 10 draadjes. Isoleren, inpakken en de bescherming herstellen. Morgen de aansluiting met het schakelpaneel maken.