Logboek 2020

Dol Drum voorbereiding

conserveringsmiddelen
conserveringsmiddelen

 

 

Donderdag, 23 januari 2020.

 

 

 

Vistamar Panama

 

 

Een appje dat Alejandro wat later is maar wel onderweg. We hebben het hele programma gezet op de afronding van de reparatie van de koelkast en hoop nu eindelijk dat deze afgerond kan worden. Alejandro praat en praat en maakt me steeds zieker met allerlei mogelijkheden die fout kunnen gaan en denkt zelfs nu, dat de klep van de pomp in de compressor kapot is. Met een extra stoot koelmiddel en een flinke klap boven op de pot slaat de koeler aan en begint zowaar met vriezen en koelen. Een mooie  -18 graden net achter de pot en een -13 graden in de vriezer. Met deze cijfers beschouw ik de reparatie als afgerond en laat hem de afrekening maken. Deze is niet mals en vind het een beetje overdreven maar kan niet meer terug. Nu maar hopen dat deze het blijft doen. Later blijkt de vriezer het niet te doen en ben heel blij met de vriezer die we uit Nederland hebben meegenomen als back-up.

 

Tijdens het boodschappen weten we nog niet dat hij hapert en doen net alsof er niets aan de hand is en kopen voor 40 dagen groenten, vlees en vis in. Trouwens, de kleine vriezer blijkt groter dan verwacht want krijgt de voorraad met porties allemaal gestouwd. Ondertussen afwikkelen van de todo lijst voor vertrek zoals opruimen en stouwen, windvaan installeren, een inslinger maaltijd klaarmaken, water laden, een watergoot in de bakskist inlijmen. Fruit in de netten en de groenten zoveel mogelijk uit elkaar houden.

 

De Canadezen komen afscheid nemen en nodigen hen graag uit maar zeggen beleefd dat ze het druk hebben en dat het helaas niet lukt, graag een uitnodiging op Gambier. Tot later.

 

Het is een hele toer geweest om vertrek gereed te komen en maken ons met een wasbeurt klaar om een hapje te gaan eten bij de Bogas Bar. Een hartelijk vaarwel wordt ons gewenst en weten dat we hier niet gemakkelijk meer terugkomen.

 

Morgen nog aftanken, de snelheidsmeter schoonmaken, een laatste scan van een documentje maken en weg zeilen. Ook voor het weblog zal er een tijdje windstilte of een “dol drum” heersen want het eerste mogelijke internet contact is over 3 of 4 weken.