Logboek 2020

Terus in Hanga Roa

Anakena strand
Anakena strand

 

Zondag, 8 maart 2020.

 

 

 

Anakena – Hanga Roa

 

Het vroege licht ontwaakt pas om kwart voor acht op de klok. Het klopt niet met de zon en dit wordt veroorzaakt dat het Paaseiland zijn tijd geconfirmeerd heeft met Chili. Dit betekent twee uur uit de pas lopen met de zon. Het is goed voor het toerisme want de andere kant van het verhaal is dat de dag in de avond langer lijkt. De Bella Donna en de Etoile d’Azur late zien dat ze nog niet op zijn en verlaat hen zonder goedendag te zeggen. Ik zal ze nog wel zien Hanga Roa.

 

70 Meter ketting naar de ketting bun sleuren en draai het schip en vaar langs de rotsachtige kust. Een grote krater is gedeeltelijk in de zee gezakt en laat zien dat de natuur een eiland kan scheppen maar er ook tergend langzaam over kan doen om het terug te nemen. Resultaat van erosie.

 

De motor pruttelt me naar de ankerplek en meld me bij de Armada via de marifoon. Motortje op de bijboot en vaar naar de wal. De rust is weergekeerd, de swell is weg, de haven is gemakkelijk binnen te varen zonder de eeuwig grote aanrollende golven waar de surfers zo dankbaar gebruik van maken en waar wij als zeilers zulk een hekel aan hebben.

 

Bij het aanleggen tref ik Jacqueline die net wilde gaan kijken of de Queen B op zijn ankerplaats aangekomen zou zijn. We zijn blij elkaar weer te zien na alle emotie en gebeurtenissen. Samen lopen we naar het hotel waar de eigenaresse erg meegeleefd heeft. We praten bij en ze hangen aan mijn lippen om alles van het drama te weten te komen. De verhalen gaan al een eigen leven leiden en er zijn al vele versies in omloop. Bij de koffiebar een koffie met koek en bel uitgebreid met het thuisfront dat dit boek is afgesloten en vertel dat we morgen gaan vertrekken voor de volgende bestemming.

Aan boord kom ik tot niets en blijf rustig in de kuip om in het nu en niets te blijven hangen, even verwerken van de toestand zeker nu alles weer eens opgehaald is door de familie en de mensen om me heen

 

De Bella Donna komt een praatje maken en zij blijven nog een week op Paaseiland hangen. We zullen elkaar nog wel zien bij de volgende etappes. Een goede gelegenheid om de tickets van de verschillende locaties van monumenten over te dragen.

 

Vroeg naar bed en morgenvroeg weer op om verder te reis voor te bereiden